Activiteiten en bezienswaardigheden in AndalusiŽ

 

Bezienswaardigheden:  AndalusiŽ heeft een aantal bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn:

Het Alhambra in Granada, informatie over reserveren van tickets via de website: www.alhambra.org;

De cultuursteden Sevilla, Ronda, Cordoba, Granada, Baeza en Ubeda;

Reales Alcazares, meerdere paleizen en patio's die sinds 1987 tot de lijst van het Werelderfgoed behoren, in Sevilla;

De Mezquita kathedraal met Moorse en christelijke invloeden in Cordoba;

De ruÔnes van Medina Azahara in Cordoba;

De bodega's in Jerez;

De witte dorpenroute;

De karstformaties van El Torcal, een kalksteengebergte;

De grot van Nerja en de "gruta de las maravillas" van Aracena;
Het woestijngebied in de provincie AlmerŪa;

De grotwoningen bij Guadix;

 

Birdwatching: In het natuurgebied DoŮana zijn vele vogelsoorten te bekijken. Er worden ook tochten aangeboden onder begeleiding van een gids. Meer informatie over de tochten: www.donanabirdtours.com/index.php. Meer informatie over birdwatching in AndalusiŽ vindt u op: www.andalucia.com/rural/birdwatching.htm.

 

Evenementen: Er worden jaarlijks vele evenementen en festivals georganiseerd in AndalusiŽ. Deze evenementen zijn verdeeld in verschillende thema's. Meer informatie kunt u vinden op de volgende website: www.andalucia.com/festival/home.htm. 

 

Flamenco: AndalusiŽ staat bekend om de flamenco. In Sevilla kunt u flamencolessen nemen. Meer informatie: www.escuelaflamenca.com

 

Golf:  AndalusiŽ staat bekend om zijn golfbanen. Het weer is ook in de winter ideaal voor golf. Meer informatie: www.andalucia.com/golf/courses.htm

 

Gastronomie: Er zijn een aantal typisch Spaanse gerechten die u niet mag missen:

Tapas (verschillende kleine hapjes)

Gazpacho (koude soep)

Fritura de pescados (visschotel met o.a. gefrituurde inktvis)

Tortilla de patatas (omelet)

Tocino de cielo (custardpudding)

 

Musea: Er zijn diverse musea in AndalusiŽ. Op deze website vindt u de musea per regio: www.andalucia.com/province/museums/home.htm. 

 

Natuurparken: AndalusiŽ heeft vele natuurparken. 

In streken als Sierra de Grazalema, Axarquia, en Las Alpujarras kunt u eindeloos wandelen, fietsen of genieten van vergezichten.

Het natuurpark DoŮana is een beschermd natuurgebied. Er zijn verschillende observatiepunten waar u vogels en andere dieren kunt bekijken.

Ten noordwesten van Antequera ligt een lagune bij het dorp Fuente de Piedra. Hier vindt u de grootste broedplaats van roze flamingo’s.

 

Paardrijden: Er zijn verschillende manege's in AndalusiŽ die zowel paardrijtochten als lessen aanbieden. Een opsomming van de manege's vindt u op de volgende website: www.andalucia.com/rural/horseriding/hiring.htm.

 

Surfen: Bij Tarifa kunt u uitstekend surfen. De gemiddelde hoogte van de golven schommelt tussen een halve meter en meer dan twee meter hoog. 

 

Wandelen: In AndalusiŽ kunt u heerlijk wandelen. Een goede gids met de mooiste wandelingen is de Sunflowergids: ‘AndalusiŽ en de Costa del Sol’, geschreven door John en Christine Oldfield. ISBN 1-85691-129-2

 

U kunt de informatie hier downloaden als *pdf.