Onderstaande citaten komen uit de reacties op het "Welkom Thuis"  kaartje dat wij onze klanten toesturen na terugkeer van hun bij ons geboekte reis. Wij vragen hen daarin hun mening te geven over onze organisatie, over de diverse serviceverleners zoals luchtvaartmaatschappij, autoverhuurder en agent ter plaatse en natuurlijk over de accommodaties. Velen doen dit en daar zijn we altijd heel erg blij mee: op die manier kunnen wij toekomstige klanten nog beter informeren. Hieronder vindt u een selectie van de recente "fanmail" zoals wij het op kantoor noemen. We hopen dat u het met evenveel belangstelling zult lezen als wij.

 

 

 

 

 

Dhr. R. S. & Mw. A. M., Duivendrecht

Hallo Joke,

Zoals in mijn kort mailtje al verteld, hebben we een fantastische reis gehad. Het leuke was ook dat we ons oriŽnteerden op de Etrusken. Daarnaast natuurlijk de leuke stadjes met de gebruikelijke kerken en gebouwen.
Je keus van overnachtingen was goed uitgekiend. Geleidelijk werd onze kennis over de Etrusken opgebouwd om tenslotte te eindigen bij Poggio Nebbia. Vanwaar uit we de necropolen in Targuinia, Cevetera en Barano Romano bezochten.
Je hebt ons gevraagd te vertellen hoe het was in Poggio Nebbia . PN is gebouwd boven op een ronde heuveltop met verre uitzichten. We konden een grote kamer krijgen, die uitzicht gaf over het landschap met in de verte de zee. De zon zakt dus anders onder dan bij ons. Als het regende konden we vanonder een afdak genieten van ons wijntje. Het zwembad zag er goed uit, maar daar was het te koud voor. Het eten was zondermeer goed. Het was geen groepstafel. Er was een menukaart. De eigenaresse doet alle mogelijke moeite om Engels te leren. Spreekt al goed Engels, maar neemt in de winter nog wat lessen.
Voor de Tomtom blijkt een goede adres toch belangrijk. Poggia Nebbia en San Donato hebben we goed moeten zoeken. San Donato gaf weer het voordeel dat we onderweg nog een Etruskengraf (onze eerste) ontdekten. Achteraf is het goed beschreven. Je moet op de wegnummers afgaan en een goede kaart bij je hebben. Die hadden we. Je bent echter zo vertrouwd met Tomtom.
Terwijl bij Locanda Rosati  en Poggio Nebbia altijd kon worden gegeten, ook al waren we met 2 man, bleek bij San Donato op de tweede avond geen eten te zijn. Gelukkig gaven wij ons ís ochtends op voor het diner en wisten we bijtijds dat we in San Gimiguano moesten eten.
Het hotel La Rosetta in Perugia was goed en Perugia was verrassend.
Als auto kregen we een Audi. Dus het begon al geweldig. De koffer van Annemieke kon er precies in.
Kortom, we hebben genoten.
Bijgaand heb ik ons reisprogramma gevoegd. We hebben natuurlijk niet alles gezien. Hoefde ook niet. Het was bedoeld als richtlijn. Het vetgedrukte hebben we gedaan.
De reisboeken geven niet veel informatie over de Etrusken. Voor de locatie zijn we ter plekke geholpen door informatiekantoren. Voor Lazio waren geen boeken. Heb ik op internet bij elkaar gezocht.
Ook voor de andere informatie ben ik op internet op zoek gegaan.
Mocht je nog informatie ergens over willen hebben, hoor ik het wel van je.
Nogmaals bedankt, met vriendelijke groet
Rob en Annemieke
Dhr. & Mw. M., Overveen

Onze vakantie naar ItaliŽ in juni was weer geweldig. We kregen in San Vincenzo, Poggio ai Santi , wel het andere appartement Mare 8; of zo dan we gevraagd hadden,maar dat was achteraf geweldig omdat we dan juist de avond zon niet hadden. Het was nl. erg heet die laatste week. Prima voor in het najaar dus, maar niet in de zomer. De receptie excuseerde zich wel 100 keer, we kregen nog een fles wijn op ijs. Maar we waren er blij mee.
Ook het appartement (San Mattia) in Verona was superleuk, prachtig uitzich over Verona. We hebben genoten van de Opera Nabucco, Ook hebben we de wandeling gemaakt vanaf het appartement door leuke straatjes afgedaald naar Verona. (20 minuten) naar boven was het wel een klim (45 minuten), maar ach dat houd je jong. We hebben in VenetiŽ de eilanden Murano en Burano bezocht, Weer vanuit het hotel aan de wal Villa Alberti, Dolo ..
Bij Nora Residenza del Sogno in Castellina in Chianti was het weer reuze gezellig. Weer superlekker ontbijt. Ze bakt iedere dag eigen brood, steeds weer anders, en het gebak voor bij de koffie.. smullen.
We waren met eigen auto, dus vlucht en auto huur was niet nodig. Omdat we met eigen auto waren hebben we nog prachtige terracotta potten kunnen meenemen. Die vind je hier niet zo mooi.
Bedankt nog voor het regelen van die vakantie.
 

 

    

 

 

Dhr. & Mw. L., Den Haag

Beste Joke,
Na terugkomst in Nederland doen we je weer even traditiegetrouw verslag.
Ook de reis naar Puglia was weer prima verzorgd. Het vliegen was in orde bij Transavia, inclusief een landing met doorstart gisterenmiddag op Schiphol.
De auto van Sicilybycar was een aangename verrassing: in plaats van de aangekondigde Lancia Ypsilon kregen we een riante Citroen C4 diesel. Niks mis mee.
De eerste accomodatie (La chiusa delle more in Peschici*) was een droomverblijf. De gastheer had het begrip gastvrijheid zelf uitgevonden en de maaltijden waren ronduit fantastisch. Ook de kamer, het huis, het terras met zwembad.....we hadden bij vertrek al heimwee.
Het tweede verblijf, bij Casina Vitale in Ceglie Messapica*), was zonder meer goed, maar van een andere klasse dan het eerste. Goede kamer, verzorgd ontbijt en eenvoudige, maar smakelijke maaltijden. Alleen het kookhoekje bij het appartement verdiende die naam niet echt; dat was bepaald iets te sober ingericht. Maar ook hier hartelijke ontvangst en gastvrije bejegening.
Aarzel niet je collega's  deelgenoot te maken van onze ervaringen en onze waardering.
Kortom: het was weer een waar genoegen met je te reizen!
Tot een volgende keer.
Groeten.
Marijke en Jos

*)Accommodaties i.s.m. een collega touroperator

Dhr. R. S. & Mw. L. R., Amsterdam

Dag Joke,

Hierbij alsnog een evaluatie van onze reis naar Italie (Verona-Bassano-Venetie) van 12 mei tot 22 mei.
Creatief reizen als reisorganisator:
Het was een hele leuke reis. De samenstelling was goed en de hotels waren zeer goed afgestemd op wat wij als leuk ervaren. De organisatie van het bureau verliep ook wederom vlot en persoonlijk. Dat is voor ons heel prettig. Er wordt niet een standaard reis aangeboden maar een reis die op onze wensen is afgestemd. En dat is fijn als je er zelf niet zo goed bent in het organiseren.
Service luchtvaartmaatschappij:
Ach, de reis is te kort om je daar druk om te maken. Je stapt in, je vliegt en komt aan. En dat is het
Accommodaties:
Verona, Agriturismo San Mattia*):
Zeer lastig te vinden, maar uiteindelijk wel bereikt. De aanwijzingen in de reisbeschrijving zijn onnavolgbaar. Alleen een Tom-Tom brengt dan met enige moeite uitkomst. Het hotel maakt alles goed. De kamer is geweldig en heerlijk om te verblijven door de openslaande deuren met terras en uitzicht op het stadje. Het eten doet vreemd aan en is zeer matig. Mensen waren zeer vriendelijk en gastvrij. Het stadje is via een voetpad goed te bereiken. Terug met de bus is wat ingewikkelder omdat je twee bussen met het zelfde nummer maar met afwijkende route blijkt te hebben. Verona is een heerlijk stadje om doorheen te wandelen.
Bassano del Grappa, Hotel Villa Ca Sette*):
Heerlijk hotel. Kamer met tuintje. Heerlijk om s' avonds te zitten. De aangekondigde bruiloft gaf zeer veel herrie. Maar om twaalf uur was het stil. Loes vond de muziek heerlijk en dan heb ik geen probleem. Dus eigenlijk door het hotel zeer correct gehandeld. Bassano was ook lopend te bereiken langs een prettige route. Om 's avonds te eten reden we rechtstreeks naar een grote gratis parkeerplaats aan de voet van het plaatsje. Heel goed te doen.
Venetie, Hotel Tiziano*):
Hotel ligt aan de rand van het drukke Venetie. Heel goed te doen door je op de grote kade te oriŽnteren en deze af te lopen. Heel fijn. Je loopt uit de drukte naar een brede zonnige en winderige kade waar veel ruimte is met prachtig uitzicht over het water en de overkant. Dan kom je in een stille en rustieke wijk van VenetiŽ met leuke oude huisjes en kades met werkboten. Het hotel is op een hoek aan het water. Het hotel mag wel eens met nieuwe ogen bekeken worden. Geen waterbekers, maar wel veel zgn rustieke meubels en een invalidentoilet om alvast te oefenen. (Toch wel goed dat het hotel hier ook in kan voorzien.) De sfeer is er wel zeer goed. Dus wel zeker aan te bevelen voor mensen die enig comfort willen inruilen voor een heerlijke wandeling naar een zeer rustiek deel van VenetiŽ zonder gouden maskers maar wel aan de kade een heerlijk restaurantje met verse vis. VenetiŽ is geweldig en de moeite waard.
Autoverhuur:
We kregen een mooie auto (Fiat Leon) aangeboden. Maar helaas de bagageruimte was niet afsluitbaar, want de afsluiting was stuk en zij konden het niet ter plekke repareren. Toen restte ons slechts een oranje yuppen-jeep. Waar overigens de bagage net in kon. Natuurlijk vonden we het wel wat. Maar echt een fijne auto is het niet. Veel poeha, maar handig en veilig is wat anders. Geeft niet, Hebben we ook weer meegemaakt.
Het was al met al een zeer fijne reis en we hebben zeer genoten. Je hebt een zeer goed gevoel om hotels en plekjes zo uit te zoeken dat deze goed passen bij ons. En dat voelt goed en vertrouwd.
Met hartelijke groet,
Loes en Ruud

*)Accommodaties i.s.m. een collega touroperator

 

 

 

 

 

 

Fam. H., Lochem

Beste Joke,

Wij zijn weer thuis en hebben weer genoten !

Al ruim 10 jaar hebben wij nu op verschillende locaties en landen van jullie selecties kunnen genieten en ook dit jaar is het in de regio Napels weer prima bevallen !

Wat ons betreft gaan jullie nog jaren zo door.

Warme groeten,

Martin en familie

Dhr. & Mw. M., Delft

Dag Joke,

Nog hartelijk dank voor de organisatie en het welkomstkaartje bij thuiskomst. Ik wilde even de vragen van dat kaartje beantwoorden.

1. Je hebt het weer uitstekend gedaan. Prima, van A tot Z

2. Luchtvaartmaatschappij was ok.

3. Palazzo Alexander in Lucca hebben we geweldig gevonden, vooral ook de fantastische kamer die we hadden. Aardig personeel.

Residenzia del Sogno was goed, maar verder niet echt bijzonder. Wel mooie streek.

Overigens, we hebben enorm genoten en zullen zeker nog een keer deze streken gaan bezoeken (nu meer geconcentreerd op zuidelijk van Siena)

4. Autoverhuur goed, maar wel ingetuind in brandstoftruc: bij ophalen auto tekenen voor een volle tank die zij verzorgen, of de tank nu vol, half vol of bijna leeeg is. Maar goed, dat had ik door toen ik getekend had en we hebben daar vervolgens bij de aflevering rekening mee gehouden (bijna tot de laatste druppel leeggereden).

Nogmaals, hartelijk dank, Leo

 

 

 

 

 

 

 

Dhr. & Mw. M, Overveen

Hallo Joke,

We zijn net terug van een fantastische vakantie in Toscane, Dit is nu al de 8ste keer dat wij een reis via jullie boeken en het is altijd weer een succes.

Onze reis begon (met eigen auto) in noorden van ItaliŽ: Podere Selva Capuzza . Leuk appartement, prima bedden. Mooie omgeving met uitzicht over de hellingen met wijngaarden en in de verte het Garda meer. Geschikt om uitstapjes te maken naar Sirmione, Lazise, Verona etc.  Zo aan het einde van het seizoen waren we de enige gasten, het zwembad was helaas gesloten, terwijl we toch prachtig weer hadden. Het ontbijt (eenvoudig: stokbrood, jam, boter) werd geserveerd in het restaurant, (ander gebouw), een stukje lopen langs bos en wijnranken.

Hotel Villa Alberti in Dolo   in de buurt van VenetiŽ is ons ook prima bevallen. Ruime kamer, mooie badkamer en ook weer lekkere bedden. Prima ontbijt. Vriendelijke mensen.

Van hier uit hebben we twee keer  VenetiŽ bezocht. Auto op de parkeerplaats gezet en met de boot naar VenetiŽ. De tweede dag met de bus. Bushalte is 10 minuten lopen vanaf het hotel, half uurtje met de bus. Retourtje is aanmerkelijk goedkoper dan parkeren en bootreisje. Leuk om op twee verschillende manieren naar VenetiŽ te gaan. In VenetiŽ zelf kun je alles gemakkelijk lopend doen (behalve de eilanden). In twee dagen kun je ontzettend veel zien.

Onze derde locatie was: Residenza de Sogno. Castellina in Chanti   ligt centraal, Je kunt veel tochten in de werkelijk schitterende omgeving maken. Siena, Pienza zijn prachtige plaatsen. Het landschap ten zuiden van Siena ziet er anders uit dan het noorden.

Onze appartement was geweldig. Twee verdiepingen, keuken en woonkamer beneden. Enorme slaapkamer met hemelbed, (goede matrassen) met prachtige badkamer boven. Als we niet weg waren brachten we de avonden boven door. Prima bank en goed leeslicht. We hadden schitterend uitzicht over het heuvellandschap en de reeds kleurende bomen (herfst nu) als we 's morgens de luiken open deden. We hadden uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar vertelde Nora, onze gastvrouw. Het ontbijt was uitgebreid, Nora bakt zelf het bruine brood, met noten of olijven Maakt jam en ook een heerlijke chutney voor bij de kaas (heb het recept gekregen)  Iedere dag vers gebak, Ze moedigde aan om vooral wat mee te nemen voor onderweg.

Nora is bijzonder aardig, geeft informatie over de omgeving, Ze heeft voor ons de tickets voor het museum Uffizi in Florence gereserveerd via internet. Zo konden we de lange rij vermijden. Residenza de Sogno is een echte aanrader.

Het laatste deel van onze reis naar San Vincenzo aan de kust, We verbleven in Poggio ai Santi  in het appartement Royal Seaside Suite Mare. Dit was een magnifiek appartement. Een balzaal van een badkamer en slaapkamer (weer een heerlijk bed). . Heel smaakvol ingericht, grote inloopdouche, bad etc  Gezellige verlichting. Een leuke woonruimte met kitchenette (summier: als je echt wilt koken moet je een pan evt. koekepan kopen of meenemen). In deze tijd van het jaar waren al veel restaurantjes/eethuisjes gesloten). We hadden vanaf het enorme terras, helft overdekt, een schitterend  uitzicht over de heuvels, zee en eilanden (o.a.Elba). Op het terras stond ook badkuip. Daar zijn we ís avonds echt even in geweest, overal de kaarsjes aan, badjassen zijn aanwezig. Super. In een ander (hoofd) gebouw bevond zich het restaurant en daar kon je het zeer uitgebreide ontbijt nuttigen (indien gewenst ook op je kamer te bezorgen). Een prachtig grondstuk, met bloeiende struiken, naaldbomen etc. mooi zwembad, (hiervoor was het helaas te koud), Het is allemaal wel iets formeler in vergelijking met de hartelijke ontvangst bij Nora. We hebben genoten van de luxe en het uitzicht.

Aangezien het noodweer is geweest in Liguria en Toscane verliep onze reis naar hotel Plinius in Como anders dan verwacht. Snelwegen naar Genua en Parma waren afgesloten, bleek toen we daar aankwamen, dus hebben we honderden kilometers via Florence en Bologna moeten omrijden. Dit hotel in het centrum van Como heeft geen eigen parkeerruimte, dus moesten we na een rit van 10 uur onafgebroken rijden nog een hele tijd rondrijden om een parkeerplaatsje te bemachtigen. Parkeren is van 20.00 Ė 8.00 uur gratis, overdag ben je wel 20 euro kwijt. Hotelkamers zijn eenvoudig, veel lawaai van een bar voor jongeren op de hoek, maar nadat de muziek, gepraat en gejoel rond 1.00 uur 's nachts ophield hebben we toch prima geslapen.

De volgende ochtend zijn we aan de terugreis naar huis begonnen.

Toscane heeft prachtige steden en dorpen en het landschap  is in de herfst soms adembenemend mooi. We zijn ook erg nieuwsgierig geworden naar hoe het landschap er uit ziet als de zonnebloemen bloeien en de heuvels begroeid zijn. Dus we gaan zeker in een voorjaar nog eens terug. We zijn dit jaar gestopt met werken, we houden van kampeervakanties met eigen tent, ook heel lekker, maar een jaarlijkse reis met creatiefreizen houden we erin, indien mogelijk.

Creatiefteam, heel hartelijk dank voor de organisatie van onze reis, op toch korte termijn, De goede tips etc. Hoe jullie toch altijd weer aan zulke geweldige adressen komen, waar we ook waren SiciliŽ, Corsica, SardiniŽ, Mallorca, Portugal, en ook Rome altijd even mooi en prima locaties. Tot een  volgende keer. Rob en Ageeth

Dhr E. van B. en Mw E. W., Rotterdam
Goedemorgen Joke,
We zijn weer terug en wat hebben we het lekker gehad. Nogmaals bedankt voor de snelle actie.
Dit is geen klacht maar meer een mededeling voor de volgende gasten:
Bij appartement La Quercetta van Podere la Fornace konden we helaas niet ontbijten. Dat vonden we wel jammer. We hebben er wel naar gevraagd maar het was er niet. We kregen wel een (gratis) klein mandje met crackers, jam, melk, koffie en thee. Wel goed opgelost. En we vonden het niet een echt appartement maar een studio.
Hotel Al Gallo was erg leuk en de laatste Residenza d'Epoca di Ponente is super mooi. Erg leuk om 's avonds vanaf het terras over Rome te kijken.
Vriendelijk bedankt en tot de volgende keer.
Groetjes Erik en Ellen

Dhr. H.B., & Mw. R.R., Groningen
Dag Joke   Hierbij onze bevindingen en commentaren op onze reis naar Toscane van 27 april tot en met 5 mei j.l. Net als vorig jaar heb je ons weer een prachtig aanbod voorgeschoteld. Dat ging heel vlot en echt helemaal op maat. Onze complimenten voor de professionele en prettige manier waarop je ons voorzien hebt. Met je aanbod maak je de pretentie van Creatief Reizen - kleinschalig, met respect voor cultuur en natuur, en aandacht voor de gast meer dan waar.
De reis met Ryan Air naar Pisa vv was prima, al is de service wel minder dan op de vorige reis naar Portugal met TAP.
Onze eerste bestemming in Residenzia del Sogno  in Castellina in Chianti was ronduit geweldig. Prachtig appartement, ruim, heerllijke badkamer. Alles nieuw en schoon. En fantastisch aardige mensen. Gastvrij en heerlijk ontbijt.
Echt een aanrader. Bovendien ligt het in het hart van de Chianti streek en dat is werkelijk prachtig. Zelfs toen wij er waren en het weer koel was en het af en toe een beetje regende. Maakte niet uit, het verblijf was een feest. En in Castellina kun je heerlijk lokaal eten.
Onze tweede locatie Tenuta Giustiniani   in Fauglia was ook heel mooi. Een prettig appartement dat alles bood wat je wenste. Met een heerlijke veranda waarop we lekker buiten konden zitten in de zon die inmiddels volop scheen. In tegenstelling tot de eerste bestemming was er weinig contact met de gastvrouw. Bovendien was het restaurant grotendeels gesloten. Dus een beetje op ons zelf. Voor vogelliefhebbers is het een mooie plek, met onder anderen de bijeneter en de hop rondom het huis. Fauglia ligt mooi. je kunt naar Florence en Pisa, maar we zijn ook naar zee geweest en hebben ook in de Apenijnen gewandeld. Dus zeer divers en afwisselend.
De autoverhuur was prima geregeld. Vlot en correct in het halen en wegbrengen.
Joke bedankt voor deze heerlijke vakantie die je voor ons geregeld hebt.
Dhr. & Mw. van A., Egmond aan den Hoef

Jullie hebben weer prima maatwerk geleverd!. Aurelia Residence in Rome is een heerlijk appartement, schoon en gezellig. Prima verzorgd ontbijt en aardige receptionistes. We hebben een heerlijke vakantie gehad!
Dhr. & Mw. B., Den Haag

Graag willen we u op de hoogte brengen van onze reiservaring, nu we terug zijn van een fantastische reis, waaraan ook u hebt bijgedragen.

Uw informatie vooraf bleek helder en adequaat.

De 2 verblijfplaatsen verschilden aanzienlijk wat betreft de service: Het appartement Residenza Antico San Zeno in Verona   was schitterend, maar de gastvrijheid van het personeel viel wat tegen, zeker als we het vergelijken met hotel Annunziata in Ferrara . Inj Verona moesten we echt pleiten voor een parkeerkaart ŗ Ä 5,= per dag, i.p.v. vrij parkeren; ook het ontbijt viel wat tegen. In Ferrara kwamen we tot twee maal toe in een warm bad: toen bv. bleek dat de palio niet doorging, kregen we een kamer aan de voorkant, zodat we als pleister op de wonde een geweldig uitzicht hadden op de presentatie van de verschillende stadskwartieren op het kasteelplein. Ook het ontbijt was grandioos, er was niets te bedenken dat er niet opstond. Het personeel gaf meer dan gewone service en we voelden ons zeer welkom.

Het inleveren van de auto ging zeer vlot; de heer van Europ-car zei ons dat alles in orde was en dat er niets afgeschreven zou worden van onze credit-card.

Met vriendelijke groet en nogmaals dank voor uw service,

Dhr. J. v d W., Mw. A. N., Noordwijk
Hallo, Joke...
We zijn weer aan het werk...PFFFF
De twee plekken waren inderdaad prachtig...........
De Podere la Fornace : Mooie plek zo vlak bij Assisi...jammer dat je voor het diner er niet terecht kon.
Na een zakelijke intake hebben wij geen contact meer gehad met beheerders..jammer..
Ook zou er een "schoonmaak" komen halverwege...niet gebeurd!
Maar we hebben vanuit dit complex ontzettend veel gezien.
Je mag rustig melden dat Palazzo een lief dorpjes waar alles te krijgen is. (en veel te zien)
Tenuta Giustiniani  is van grote klasse..stijlvol, rustig, en een zeer attente beheerder.
De kwaliteit van het restaurant is fabuleus: bestel het dagelijkse menu en je komt een beetje in de Italiaanse hemel...
Kortom je hebt je beloftes weer helemaal waargemaakt...
Namens mijn vrouw willen we je dan ook hartelijk bedanken voor de goede service en graag tot een volgende keer....Italie met Creatief reizen gaan we zeker weer een keer doen.

Dhr & Mw. T, Heeze
Hallo Joke,
In het vliegtuig terug zei ik tegen mijn man, dat ik je graag een mailtje zou willen sturen om je te bedanken. Onze reis is fantastisch verlopen dankzij je goede zorgen. Toen we thuis ook nog dat attente kaartje vonden sloot dat dus goed aan.
Door allerlei omstandigheden konden we pas een paar dagen van tevoren beslissen om naar Rome te gaan. Zo laat nog belden we jullie en binnen twee dagen was alles rond. Meegedacht met onze particuliere wensen en alles snel en goed geregeld. Wat wij ter plekke aantroffen was ook boven verwachting. Een zeer persoonlijke, vriendelijke benadering door alle personeel daar (Aurelia Residence, Rome) zorgde ervoor, dat we ons direct thuis voelden. De service was prima. 
De luchtvaartmaatschappij liet ook niets te wensen over; was precies wat wij ervan voorgesteld hadden.
Wij hebben een fantastische reis gehad en zullen zeker bij een volgende reis aan jullie denken.
Met vriendelijke groet, Anita 
Dhr & Mw. D, Zwartsluis

Beste mensen van Creatief Reizen,  Met plezier voldoe ik aan jullie verzoek. Bij al mijn commentaren: Ik ben een tevreden klant, en een t.z.t voor een derde keer behoort daarom tot een reŽle toekomstige optie. Jullie rijtje vragende punten volgend:Creatief Reizen als reisorganisatie: De bevindingen zijn positief. Jullie speelden flexibel in op onze wensen.
Het over-all resultaat is dat we dankzij jullie op interessante adressen terechtkomen.
De luchtvaartmaatschappij: Transavia, geen negatieve opmerkingen over te plaatsen. De incheckerij etc. gewoon soepel. Pisa is een goed startpunt voor een toer Toscane, enz.
Autoverhuur: Echt waar, gewoon een ongecompliceerde afhandeling zonder trucages.
De locaties: Hierbij de opmerking dat in het algemeen alle adressen ons uitstekend bevallen zijn. Enkele opmerkingen, per adres:

Siena, Caterina : Prima centrale plek, aangenaam terras, goed ontbijt. Moeizame parkeermogelijkheid, waarbij ook geen enkele neiging tot ďondersteunendeĒ tips. De kamer is niet ingericht om in te zitten, de lounge is op dit punt ook niet uitnodigend. Maar Siena zelf biedt meer dan voldoende.
Orvieto, Rosati :
De kamer was aantrekkelijk, de omgeving idem, en de gastheer, je kunt geen betere wensen. Charmant, goed bekend met de mogelijkheden, naar Italiaanse begrippen een goed ontbijt, en een voortreffelijke keuken (zwager), waarbij niemand het in zijn hoofd haalde om nog ťťn of andere  ristorante of osteria op te zoeken, slow food aanhanger, niet goedkoop, maar aan de andere kant niet kinderachtig op het punt wijn en grappaís. Op ťťn of andere manier zijn de medegasten interessante mensen, internationaal georiŽnteerd, uit USA, Canada, Duitsland, IndonesiŽ, Fransen, AustraliŽrs (gingen spontaan een dag kookles nemen), en zelfs een Italiaans stel, die er wat verloren bij zat onder al dat geweld in het Engels. Ze komen na vorige ervaringen bij hem terug, komen zelfs apart bij hem eten. Geweldige gastheer, geweldig adres.
Torbidetto, La Fornace : De locatie is super, prachtig uitzicht, landelijk, een goed visrestaurant in de buurt, en we hadden de indruk dat we op enkele nachten na (Duitse motorrijders) de enige gasten waren. Van de Calendimaggio weinig te merken, en om hiervoor extra bedragen te rekenen komt niet helemaal consistent over. Overigens is de Calendimaggio in Assisi zelf een geweldig festijn, beslist de moeite waard eens mee te maken, vooral omdat de bevolking zelf het zo intensief beleeft, en er zoveel voor doet. De ons aangeboden kamer was klein, geen zitmogelijkheid behalve bed + keukenstoel, en met een uitzicht op een muur op enkele meters afstand. Gevraagd naar andere opties, bleek er plotseling een geweldige mooie ruimte aanwezig te zijn, met voorkamer, keuken, aparte slaapkamer, enz, een etage lager, en die werd aangeboden voor een extra Ä100.= voor de gehele periode van 5 nachten.
Mijn indruk is dat de aanloop bij de podere niet groot is, hoe grandioos de plek ook is, en dat ze een zo groot mogelijke cash-flow proberen te bereiken met wat kruidenierderigheid. Bijvoorbeeld ook, in de tussentijd was er gedurende de totale periode van 5 dagen geen sprake van schoonmaken van de kamer en een vervanging van de handdoeken, enz., of we moesten er extra voor betalen, toch wel ongebruikelijk.Dus plek wederom grandioos, service armoedig en duur via extra toeslagen, een wat zeurderige patronnesse. Gaf ons wel 2 flessen novella wijn mee, om te proeven of die nog goed was, en die inderdaad wat over zijn tijd was.
Bettolle, La Bandita : Op alle fronten niets dan lof, kamer (uitzicht!), service, aardige mensen, ontbijt, restaurant, ligging, goede voorlichting van de omgeving en tripopties, enz. Hier kan ik echt niets negatiefs over bedenken. Van het lawaai van de 4-baans autoweg op ca. 50 m hebben we amper last gehad.
Lucca, Albergo Diana : Voor een stad inderdaad een ideale ligging met een parkeeroptie achter de kathedraal, chiquer kan het niet. En dit alles voor slechts Ä15,=. Het lijkt mij voor Lucca het ideale adres; volgende keer wel liever een lagere verdieping, want geen lift aanwezig. En geen ontbijt nemen, want die kun je overal beter nuttigen.
Wat een stad!
Toscane en UmbriŽ zijn wederom uitstekend bevallen. Ons probleem is dat je er een syndroom aan overhoudt van ondergesneeuwd te worden in overdaad, er is zoveel moois en belangwekkend te zien, dat je je haast niet kan voorstellen, dat je nog ooit toekomt aan een andere vakantiebestemming; laten we het voorlopig op ItaliŽ houden.
Positiever kan ik het niet zeggen. Wellicht tot een derde keer?

Dhr. F. d. H. & Mw. M. T
Dag Joke,
Ons compliment. Ik probeerde je te bellen, maar je was zelf ook even weg.
We kunnen weer terugkijken op de geslaagde vakantie, opnieuw door jou georganiseerd.
Vooral je advies voor Residence Aurelia in Rome te kiezen is ons zeer goed bevallen.
Bijzonder attente staf, met waardevolle adviezen, heel relaxed.
We komen nog wel eens bij je terug voor een Spanjereis of -verblijf.
Als je nog wat wilt weten, bel me dan gerust.
vriendelijke groet,
 

Creatief Reizen
2016