Sicilia, eiland met verborgen schatten...


Sicilië betovert je. Een betovering die maar langzaam wegebt als je weer thuis bent. Zijn het de vele overblijfselen van oude beschavingen, die zon indruk  maken? Zijn het de mensen: zo vriendelijk en gastvrij? Is het het ongerepte landschap met haar grote verscheidenheid? Wat het ook is, een reis naar Sicilië verandert je. 
Onder de laars van Italië ligt dit prachtige eiland: het grootste van de Middellandse Zee. Vele volkeren hebben Sicilië beheerst en hebben hun sporen achtergelaten in de vorm van Griekse tempels, Romeinse theaters en vele kerken in Arabo-Noormannische stijl. 

Sicilië heeft vele gezichten. De noordkust is liefelijk en naar zee glooiend. In het binnenland vind je het Madonie- 

en het Nebrodi-gebergte: schitterende plekken voor wandelingen in de ongerepte natuur. In het zuiden vind je onontdekte strandjes waar toerisme ver te zoeken is. 

In de gezellige stadjes kunt u heerlijk genieten op een terrasje of rustig door de nauwe straatjes slenteren. 
Op cultureel gebied heeft Sicilië veel te bieden. Een bezoek aan het Theatro Greco in Taormina mag u niet overslaan. Het uitzicht is prachtig, bij helder weer zie je door de Griekse zuilen de trots van elke eilandbewoner: de Etna. Als een moeder die over haar kinderen waakt, rijst deze vulkaan boven het theater uit. De sneeuwwitte top steekt helder af tegen de blauwe lucht. 
Ook de prachtig bewaard gebleven Griekse tempels in de Valle dei Templi bij Agrigento zijn een bezoek meer dan waard.

Het eten op Sicilië is een extra reden om te gaan: de vele verschillende gerechten gemaakt van verse producten zo van het land smaken verrukkelijk. Overal in dorpen en steden kun je bij kleine barretjes de heerlijkste gerechten vinden. Eindig de maaltijd met een pittige espresso en het echte Sicilië gevoel komt over je. Grazie en arriverderci!