Corsica, eiland van pure schoonheid...

Corsica is een verleidelijk eiland. Het "Ile de Beaute" eiland van schoonheid in het Frans en "Kalliste", allerschoonste in het Grieks, is inderdaad overal mooi, waar je blik ook heengaat. Lieflijk zelfs. Het is ongerept op een manier die je zelden meer ziet in de Middellandse Zee. Massatoerisme komt hier niet voor. Bijna alle accommodaties die er zijn, en dat zijn er niet zo heel erg veel, harmoniŽren met de omgeving. 
Het eiland is kleiner dan SiciliŽ en SardiniŽ en heeft 50 bergtoppen van meer dan 2000 meter. De bergen zijn er de oorzaak van dat van de ene naar de andere plaats komen vaak lang duurt. Een nadeel is dit niet als je weet hoe mooi het landschap is waardoor je je verplaatst. Je moet er wel rekening mee houden als je je reis plant.
Natuurliefhebbers komen hier zeer aan hun trekken. De overal lokkende zee maakt van het landschap een sprookjesboek waar je ogen geen genoeg van krijgen.
Alle soorten landschappen vind je hier: ruige granieten bergen in het binnenland, prachtig verkleurende bossen in de Castagniccia en zachte kalksteen rotsen bij Bonifacio, uitgesleten door wind en water. De oostelijke kant van het eiland is zo goed als vlak met zachte heuvels, meertjes en lange zandstranden. De westelijke kust is ruig en heeft indrukwekende rotspartijen die uitsteken boven de azuren zee. In het noorden vind je lieflijke kustplaatsjes en mooie stranden. Op Cap Corse zijn mooie wandelpaden door de maquis: het geurige stevige struikgewas waar Corsica zo bekend om is en waarvan de geur bedwelmt. Voor doorgewinterde wandelaars zijn vele paden uitgezet die het hele eiland overgaan. Ook bergbeklimmen wordt veel gedaan op het eiland. Ontspannende rondwandelingen kunnen overal gemaakt worden. Al met al een nog ongerepte bestemming waar genoten kan worden van schoonheid in al haar facetten.

SardiniŽ: tweelingeiland

SardiniŽ ligt 16 km ten zuiden van Corsica, slechts gescheiden door de straat van Bonifacio en geografisch horen de eilanden bij elkaar. Op SardiniŽ kunnen wij u het noorden bieden: het meest interessante deel van het eiland. We hebben authentieke hotelletjes waarmee u een leuke fly & drive kunt samenstellen. SardiniŽ is minder bergachtig dan Corsica. Welk eiland mooier is, daarover verschillen de meningen. SardiniŽ was heel lang een arme regio en veel mensen trokken weg. Het toerisme brengt nu welvaart. De duurste hoek van SardiniŽ is het noordoosten waar zich de Costa Smeralda bevindt, een plek waar de jetset elkaar ontmoet. Om te genieten van het moois dat SardiniŽ te bieden heeft hoeft u geen onderdeel te zijn van de jetset: ook de andere kusten hebben hun schoonheid. De belangrijkste steden zijn Alghero, Olbia en Nuoro. Ryan Air vliegt vanaf Eindhoven naar Alghero en heeft met deze vlucht SardiniŽ voor de Nederlandse toerist zeer bereikbaar gemaakt. Transavia combineert de vlucht naar SardiniŽ met Corsica en vliegt 2 x per week naar Olbia. U kunt een combinatiereis maken waarin u Corsica en Sardinie combineert. Als u geen van beide eilanden nog kent adviseren we eerst voor ťťn van de twee eilanden te kiezen.