Activiteiten en bezienswaardigheden in Corsica

 

Bezienswaardigheden: Corsica heeft een aantal bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn:

Het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio.

Citadels in bijvoorbeeld de steden Calvi, Bastia en Bonifacio

De rode rotsen van les Calanches, bij de westkust tussen Piana en Porto

Prehistorische opgravingen in het zuidwestelijke gedeelte van het eiland ( soort hunnebedden)

Romaanse kerkjes verspreid over het eiland

De Castagniccia: een prachtige streek, vooral in de herfst met haar gouden kleuren

De basaltrotsen van Scandola tussen Galeria en Porto, deze kunt u alleen per boot bereiken

 

Boottocht: Bekijk Corsica eens op een andere manier; vanaf het water. Via de volgende website kunt u zowel moter- als zeilboten huren: www.sportcorse.com/sport-corse/equitation-corse/clubs.html. 

U kunt ook kiezen voor een bootexcursie vanuit Ajaccio, Porticcio, Sagone, Cargese of Porto. Er worden verschillende boottochten aangeboden. Meer informatie vindt u op: www.naveva.com.

 

Duiken: De meeste duikscholen bevinden zich aan de westkust, tussen Macinaggio en Bonifacio. De beroemdste (en in het hoogseizoen de drukste) plekken om te duiken zijn; de B17 (wrak van een Amerikaans vliegtuig, de pieken en dalen in de buurt van Calvi, Capo di Muro en de tandbaarsvallei van Propriano. Op de volgende website vindt u een opsomming van de duikscholen op Corsica: www.go-to-corsica.com/dive-corsica.html.

 

Fietsen: U kunt uitstekend fietsen op Corsica. Fietsen op een gewone fiets kan op het hele eiland. Voor het fietsen op een mountainbike zijn de gebieden rond Calvi, Cargese en de golf van Porto ideaal.

 

Golf: Corsica heeft vier golfbanen. Op de volgende website kunt u informatie vinden over de golfbanen en de prijzen: www.1golf.eu/en/golf-courses/france/corsica/. 

 

Gastronomie: Er zijn een aantal gerechten die u niet mag missen als u in Corsica bent:

Suppa corsa (typische corsicaanse volle soep)

Agnellu (lamsvlees in kruiden gebakken)

Cannelloni al brocciu (deegwaren met tomatensaus en kaas)

Pulenta (gerookt vlees met kastanje saus)

Veel verschillende soorten worsten (figatellu, prizuttu)

Aziminu: de heerlijke Corsicaanse vissoep

 

Paardrijden: Er zijn verschillende mogelijkheden om paardrijdtochten te boeken in Corsica. Bij sommige tochten kunt u met het paard de zee in. Een opsomming van de maneges in Corsica vindt u op deze Franstalige website: www.sportcorse.com/sport-corse/equitation-corse/clubs.html.  

 

Sportieve activiteiten: Corsica is ideaal voor sportieve activiteiten, zoals: windsurfen, hiken, canyoning, klimmen, raften etc. Op de volgende website kunt u meer informatie vinden over de activiteiten en de tarieven: www.interracorsa.fr/activite-en/equipe-en.php.

 

Snorkelen: Er zijn meerdere plaatsen waar u kunt snorkelen. Op deze website vindt u informatie over de beste snorkel 'spots': http://home.versatel.nl/toussaint.hesselmans/snorkelinfo/corsica/indexned.html.

 

Wandelen: In Corsica kunt u fantastisch wandelen. In de gids van de Sunflower reeks zijn de wandelingen uitgebreid beschreven. In het Engelstalige boek "Landscapes of Corsica", geschreven door Noel Rochford vindt u 45 lange en korte wandelingen in Corsica. ISBN 978-1-85691-355-3.

De meest bekende wandeling is de GR20, dit is één van de meest indrukwekkende en moeilijkste langeafstandspaden van Europa. Dit pad strekt zich uit over meer dan 200 kilometer en is alleen geschikt voor geoefende wandelaars. Kortere wandelingen zijn de Mare e Mare, de Mare e Monti  en de lokale wandelpaden.

 

Zwemmen: Corsica staat bekend om haar prachtige stranden met helder water. Op deze pagina vindt u een opsomming van de mooiste stranden: www.holidaysincorsica.co.uk/Beaches.htm.

 

U kunt de informatie hier downloaden als *pdf.