Activiteiten en bezienswaardigheden op Cyprus

 

Bezienswaardigheden: Cyprus heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Voorbeelden hiervan zijn het archeologisch museum in Nicosia en Paphos, het Kourion bij Limasol, Tombs of the Kings bij Paphos, de Mozaieken in Paphos,en de resten van het stadskoninkrijk tussen Larnaka en Limasol.

 

Evenementen: Er worden het hele jaar door diverse evenementen en festivals georganiseerd op het gebied van kunst, sport, muziek etc. Meer informatie vind u op:

www.whatsonwhen.com/sisp/index.htm?fx=events.location&loc_id=131029

 

Golf: Cyprus heeft vier golfbanen in de omgeving van Paphos en Larnaca. Er is een vijfde golfbaan in aanmaak, er wordt verwacht dat deze in 2010 klaar is. Meer informatie kunt u vinden op: www.cyprus-golf-courses.co.uk 

 

Gastronomie: Er zijn een aantal typisch Cypriotische gerechten die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Cyprus:

Meze: een uitgebreide collectie van kleine hapjes die samen een maaltijd vormen. Er zijn ook speciale vis Meze.

Kleftiko: in een speciale oven bereid vlees in lekkere saus

Souvlaki: op spit geroosterd vlees, geserveerd in een Pita-broodje

Choriatiki salade. Dorpssla met allerlei verse groenten

Halloumi: typisch Cypriotische geitenkaas, vers of gebakken

 

Mountainbiken: Op Cyprus kunt u uitstekend fietsen/mountainbiken bijvoorbeeld in het Akamasgebergte of op de Olympus in het Troodosgebergte. Fietsen kunt u huren via Cyprus Villages in Kalvasos. Meer informatie: www.cyprusvillages.com.cy.

Via het Cyprus verkeersbureau kunt u een gids aanvragen met fietsroutes. Aanvragen kan via www.cyprus.nu.

 

Musea: Er zijn diverse musea in Cyprus. Op de volgende website staat een opsomming van de musea per streek: www.cyprusexplorer.com/museums.htm. 

 

Paardrijden: Er worden paardrijlessen en ritten door de natuur aangeboden door Cyprus Villages in Kalavasos. Meer informatie vindt u op de volgende website: www.cyprusvillages.com.cy.

 

SkiŽn: Gedurende de wintermaanden (december tot en met februari) is Cyprus een uitstekende skibestemming. De berg Olympus in het Troodosgebergte (1950 meter hoog) is zeer geschikt om te skiŽn.

 

Stadswandelingen: Er worden stadswandelingen onder begeleiding van een Engelstalige gids aangeboden in Nicosia, Limassol en Larnaca. De wandeling in Nicosia wordt op maandag, donderdag en vrijdag aangeboden en begint om 10.00 uur bij het CTO Informatie punt.Tel: 22674264.

In Limassol worden deze wandelingen elke maandag om 10.00 gehouden. De wandeling start bij het CTO informatiepunt. Tel:25362756

De stadswandeling in  Larnaca begint elke vrijdag om 10.00 uur bij het CTO informatiepunt. Tel: 24654322. Elke woensdag begint deze wandeling om 10.00 uur vanaf Larnaca Fort. Tel 24304576.

 

Wandelen: Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in het Troodos National Forest Park en het Akamas gebergte.Via het Cyprus verkeersbureau kunt u informatie aanvragen over wandelen en trails. Aanvragen kan via www.cyprus.nu.

 

U kunt de informatie hier downloaden als *pdf.