Onderstaande citaten komen uit de reacties op het "Welkom Thuis"  kaartje dat wij onze klanten toesturen na terugkeer van hun bij ons geboekte reis. Wij vragen hen daarin hun mening te geven over onze organisatie, over de diverse serviceverleners zoals luchtvaartmaatschappij, autoverhuurder en agent ter plaatse en natuurlijk over de accommodaties. Velen doen dit en daar zijn we altijd heel erg blij mee: op die manier kunnen wij toekomstige klanten nog beter informeren. Hieronder vindt u een selectie van de recente "fanmail" zoals wij het op kantoor noemen. We hopen dat u het met evenveel belangstelling zult lezen als wij.

 

Dhr. en Mw. S., Amerongen

Beste Joke,

Hartelijk dank voor jouw "welkom thuis", die wij bij de post aantroffen.
Inmiddels zal je een 2-tal e-mails hebben gelezen, die wij wegens klachten over de bedden aan een paar overnachtingsadressen zonden.
Wij zijn bijzonder tevreden over de wijze waarop jij onze reis hebt georganiseerd.
Alles liep perfect.
Het was voor het eerst dat wij met een budgetmaatschappij als Transavia vlogen. Dat was wel even wennen met de beperkte beenruimte, krappe stoelen en betalen voor iedere consumptie. Ruim 4 uur in zo'n toestel was lang genoeg. Naar ik begreep zijn er geen andere opties voor een directe vlucht naar Madeira.
De ligging en omvang van de accommodaties was prima.
Behoudens Pousada Vinhaticos in Serra d'Agua zouden wij de accommodaties aan een ieder willen aanbevelen. (Casa das Lameiros, Quinta das Vinhas , Quinta Mae des Homens )
Persoonlijk zouden wij niet meer in Funchal willen verblijven, omdat dit een drukke en toeristische stad is, waar wij naar onze smaak weinig te zoeken hadden. De overige plaatsen waren zo heerlijk rustig.
Het krijgen en terugbrengen van de gehuurde auto ging vlot en zonder enig probleem.
Met jouw plaatselijke agent hebben wij geen contact gehad, zodat wij daarover geen mening kunnen geven.
Vriendelijke groet,   Karin en Frans

 

Dhr. J. van G. en Mw. K. U., Den Haag

Beste Joke

we zijn weer terug van Madeira (een hele leuke + geslaagde vakantie) en hier onze bevindingen:

- creatief reizen als reisorganisator: prima, goede service, goed verzorgde reisbescheiden. Tip: routebeschrijvingen iets nauwkeuriger, eerste 2 locaties waren niet direct te vinden.

- service luchtvaartmaatschappij, ArkeFly: goed, alleen alle extra services erg duur, zoals het stoelen reserveren vooraf en eten/drinken aan boord

- hotels/appartementen: Quinta do Furao : perfect. Echt een hele mooie quinta, aardig personeel, goed eten mooie kamers.

Colina da Faya : erg klein, bedden erg klein + hard, weinig mogelijkheden om ergens buiten te zitten, men moet ook van de formule houden (bijvoorbeeld met zijn allen ontbijten) om het er leuk te hebben

Quinta Bela Tiago : goed. Goede ligging, lekker dicht bij leuke buurt met veel restaurants, mooi uitzicht, mooie swimming pool.

Groet, Kristina en Joris

Dhr. C. en Mw. E. van B., Soest

Geachte mevrouw Croes,

Onze Madeira-vakantie en de drie verblijfplaatsen waren fantastisch! Hartelijk dank voor het organiseren ervan.

Van 7 tot 14 april hebben wij gelogeerd in Quinta de Sao Gonçalo, waar we uitstekend zijn verzorgd. Op eigen terrein van de quinta kon geparkeerd worden en vandaar was voor onze wandeltochten de autoweg dichtbij. Ook het lopen naar het centrum van Funchal was binnen 40 minuten goed te doen.

Ook geweldig was de tweede verblijfplaats, Colina de Faya  in Faya de Ovelha, waar we van 14 tot 20 april waren. Gelegen aan een levada, konden we vanaf het hotel op pad, zonder van de auto gebruik te maken. Soms was de parkeergelegenheid bezet en hebben we op een paar minuten lopen de auto op de doorgaande weg geparkeerd, bij café/minimarket. Door het wat mindere weer hebben we van het zwembad geen gebruik gemaakt en was de hoogvlakte door de bewolking niet te bereiken.

In de derde week was de warme ontvangst van de familie Candelaria in Refugio das Camelias met heerlijke eigengemaakte Madeira-wijn een belevenis. Het deed ons vergeten dat we bij de aankondiging van onze komst een verkeerd telefoonnummer hadden gebeld en dachten geen slaapplaats te hebben (het juiste nummer is 96 5582039, ons telefoontje naar u heeft via de agent heel vlot tot het goede contact geleid). We hebben gebruik gemaakt van de uitgebreide keuken-, zit en buitenvoorzieningen, ook omdat we hier onze eigen lunch hebben verzorgd. Er is ruime parkeergelegenheid beschikbaar.

Bij alle verblijfplaatsen is de aanrijdroute heel steil en is een wat krachtiger automotor (zoals in onze Seat-Ibiza) prettig. Ontvangst en inlevering van de gehuurde auto op het vliegveld verliep feilloos. Alles bij elkaar een fijne vakantie! Nogmaals hartelijk dank voor uw organisatie daarvan. We kunnen uw bureau zeker aanbevelen!

Met vriendelijke groet,
Cees en Emmy

Dhr. P. B  en Mw H. B, te Grootebroek
hallo Joke,
 
vorige week donderdag teruggekomen van Madeira en prima vakantie gehad, twee prachtige appartementen en goed weer. 
Ik wil echter één ding opmerken: 
Quinta do Alto de São João
in Ponta do Sol is gelegen aan een zodanig steile helling dat de auto die we via Guerin gekregen hadden daar alle moeite mee had, de laatste 500 tot 600 meter moesten we in de eerste versnelling omhoog om snelheid te houden......., en dat ging gepaard met het nodige kabaal en gerammel. Die auto was een Opel Corsa 1.2 met meer dan 67.000 km op de teller, een relatief oud beestje dus. 
Als mensen boeken voor Ponta do Sol is het denk ik raadzaam te adviseren een wat zwaardere auto te nemen. 
groeten,

Dhr. en Mw. P., Almen

De bevindingen van onze reis naar Madeira: Creatief Reizen als reisorganisator: prima.

De service van de luchtvaartmaatschappij: Op de heenreis op 6 mei verloor het vliegtuig van Air Berlin een onderdeelop de startbaan. We moesten terug en vertrokken veel later met een nieuw vliegtuig en een nieuwe bemanning.

De hotels ter plaatse: Prima. De quintas waren prachtig, we hebben genoten! De indeling, 3,4 en 7 nachten was een goede indeling. 

We hebben genoten van het prachtige Madeira: een waar bloemeneiland. Hartelijk dank voor jullie service!

Dhr. F. S en Mw. A. B, uit Hilversum
We zijn erg tevreden vandaar al twee keer met Creatief Reizen vakantie gevierd. Enig verbeter punt: de routebeschrijvingen naar de locaties. 
FlyTap is erg goed bevallen. 
Quinta das Vinhas : Zeer goed bevallen!
Quinta Mae dos Homens : prima locatie, het enige nadeel was dat de studio naar sigarettenrook stonk. 
Autoverhuur was prima geregeld, deze stonk echter ook naar sigarettenrook.
Familie Vork
Beste Joke,
We zijn weer goed teruggekomen uit Madeira. Bedankt voor het “welkom Thuis” kaartje. We hebben een hele leuke tijd gehad en willen graag het door jou gevraagde commentaar geven:
Creatief Reizen als reisorganisator:
Prima, alles was perfect geregeld! Ook de informatievoorziening vooraf was prima. Eén puntje nog: volgens mij is de vliegtaks per 1 juli afgeschaft, dus ik verwacht nog wel een terugstorting…(tenzij dat al gebeurd is natuurlijk!)
Service luchtvaartmaatschappij:
In ons geval TAP: was ook prima, niets op aan te merken (behalve dan dat de punctualiteit van de vlucht zowel heen als terug van Madeira wat te wensen over liet (veel te laat, resp. gewoon laat)).
Hotels/appartementen: 
Villa Echium   : netjes en schoon, wel erg “vol” ingericht zodat we in de huiskamer weinig plek hadden voor onze eigen spullen. De dagelijkse verzorging door Philomena had voor ons echt niet gehoeven (was soms een beetje vervelend als ze onverwacht binnen kwam vallen). Maar ja, het was daardoor wel erg luxe! We hadden wel veel last van ’s nachts blaffende honden…… Overigens, we hebben nogal moeten zoeken, maar dat kwam door de wat onduidelijke route beschrijving. 
Quinta das Vinhas : Prachtig gelegen, erg sfeervol, zeer vriendelijk en voorkomend personeel! Het is wel lastig voor mensen die slecht ter been zijn. Paden zijn nogal oneffen (maar behoort misschien bij de sfeer…). Ook hier hebben we opmerkingen over de routebeschrijving, helaas. We hebben weer erg moeten zoeken en vragen.
Andere serviceverleners: 
De autoverhuur was ook prima geregeld, goede service wat betreft ophalen van het vliegveld en bij eind van de vakantie weer terugbrengen.
We moeten de foto’s allemaal nog bekijken en uitzoeken. Als we een mooie vinden sturen we die alsnog op.
Groeten, Fam. Vork
Dhr. J. de J. & Mw. L. A., Joure
Hallo Joke,
Van 23 mei t/m 5 juni zijn we op vakantie geweest naar Madeira. We hebben gevlogen met TAP, dus overstappen in Lissabon. Goede vluchten gehad met wel een paar keer vertraging.
Eerste hotel was Pina Residencial  in Funchal. Vriendelijke ontvangst, goede kamer, heerlijk ontbijt. Hier zijn we 2 nachten geweest. Zoals je zei waren de straatjes daar erg stijl. Binnenstad was leuk. Tweede dag met de kabelbaan omhoog en de Tropische tuin bekeken. Erg mooi.
25 Mei vertrokken naar Casa dos Lameiros, hotel Solar da Bica. Hier ook vriendelijke ontvangst, mooie kamer, heerlijk zwembad ( geen badmuts opgehad ) Heerlijk ontbijt, gratis koffie en thee en bovendien een computer met gratis internet. De ligging was ook prachtig. Diner in Sao Vicente qua afstand goed te doen, in 10 min. Ook mooie omgeving, qua weer erg wisselend, maar zeer de moeite waard. De grot bekeken, tocht gemaakt naar Seixal en Porto Moniz. Beklimming Encumeadapas, vermoeiend maar mooi, levadawandeling Grande gelopen. 
29 Mei vertrokken naar Ponto da Sol, hotel Quinta do Alto de Sao Joao.  Vriendelijke ontvangst, appartement sober, donker, zeer kleine keuken, keukenapparatuur slecht, hebben daar niets klaar gemaakt. Personeel was erg vriendelijk. Ligging erg afgelegen en een erg stijle weg omhoog. Ontbijt matig, enkele keren daar gedineerd, was matig. Omgeving was mooi, hebben daar een levadawandeling gemaakt, zeer mooi, door dorpjes met vriendelijke mensen. Engenhos da Calheta de suikerfabriek bekeken, de moeite waard. Hoogvlakte Paul da Serra was heel bijzonder, prachtig, daar ook verschillende wandelingen gemaakt.
Jammer dat we in het laatste hotel een hele week zijn verbleven, moesten overal voor rijden, was te lang.
Voor de rest zeer tevreden, prachtig eiland en vriendelijke mensen. Huurauto ook goed.
Met vriendelijke groet Jolle en Lazine

Dhr. & Mw. van B., Bussum
Geachte mevrouw Croes,
Veilig weer thuis troffen wij uw “Welkom thuis” kaartje. Puntsgewijs onze bevindingen als volgt:
Creatief Reizen als reisorganisator:
Snel in reageren, goede administratieve verwerking
De service van de TAP:
Alles op tijd, inflight service behoorlijk matig, personeel uitermate vriendelijk en servicebewust.
De hotels:
Lissabon, Hotel Lisboa Tejo   : Toplocatie, prima ontbijt, leuke uitstraling, piepkleine kamer met uitzicht op niks en veel lawaai (airco en andere nadrukkelijke onduidelijke geluiden) 
Lissabon, Casa de Linhares, Fadorestaurant:
Mooie ruimte, prima eten, gedegen bediening, voldoende Fado, aan de dure kant
Madeira, Quinta de Sao Concalo
: Prachtige locatie, prima uitstraling, perfect ontbijt, goed personeel, moeizaam te voet bereikbare eetgelegenheden in de avond
Madeira, Quinta do Alto de Sao Joao  :Prachtige locatie, prima personeel, ingeslapen uitstraling, ook hier een piepkleine kamer, ver weg van realistische dinermogelijkheden, diner nogal basic in keus en kwaliteit, wij waren een aantal ontbijten, diners en overnachtingen de enige gasten.
Autoverhuurbedrijf Guerin: Geweldige service, prima auto
Hopelijk kunt u hier iets mee.   
Met vriendelijke groet,

Dhr. & Mw. van E, Noordwijk

Beste Joke,

Zoals beloofd nog wat over onze ervaringen tijdens onze vakantie op Madeira van 7 – 18 mei 2009. Het eiland vonden we erg mooi. Het bergachtige gebied, de rotskusten, de vele bloemen in het wild en in de tuinen. We hebben een paar levadawandelingen gemaakt, mooie natuur en een apart soort wandelingen. Daar hebben we van genoten. Van Funchal hebben we iets minder gezien. Daar lag onze eerste belangstelling niet.

De eerste dagen waren nogal fris, bewolkt en aan het eind van de dag wat regen. De overige dagen was het redelijk zonnig, ook nogal eens bewolkt, vooral om de bergen heen. Dat heeft ons niet gestoord, om iets te ondernemen was het een prima temperatuur.

Over de accomodaties niets dan lof.

Ref. das Camelias vonden we heel apart. Een groot huis, 6 appartementen met een kitchenette. Daarnaast nog een grote keuken, buitenkeuken, een traditionele kamer met openhaard. Verder nog een modern mooi ingerichte kamer met aan twee kanten grote schuiframen met een mooi uitzicht op de tegenoverliggende bergen. De eigenaar is zeer gastvrij. We mochten de grote keuken gebruiken, ook de koffie, kruiden, fruit wat er stond. We kregen een fles zelf gebrouwen Madeira-wijn. En wijn die we wilden gebruiken konden we kopen uit het rek in de keuken en het geld neerleggen. Zeer goed van vertrouwen. Zoals gezegd was het er niet warm, maar overal stonden losse elektrische radiatoren. Overigens waren wij met onze familie de enige gasten

Solar de Bica in Lameiros was ook prima. Jammer genoeg konden we vanwege de temperatuur niet van de tuin gebruik maken.

Hier zijn we maar 2 nachten geweest. Ligging mooi.

Quinta de Vinhas was erg leuk. Het huis, de tuin er om heen, goede kamers en als je wilt, het mee-eten in de grote keuken en verschillende kamers om ‘a avonds te verblijven. Ligging mooi tussen de wijngaarden en uitzicht op zee.

Tot slot Sao Concalo : Ook uitstekend, ligt er mooi met uitzicht op zee. Mooie kamers, ook de verblijfskamer voor de gasten was weer goed ingericht. Hier was ook veel informatie over de omgeving: Funchal, wandelingen e.d.

Omdat het goed weer was werd het ontbijt op het mooie terras, met uitzicht op Funchal, geserveerd.

Wij vonden de verdeling over 4 adressen prima. Geen lange afstanden rijden en snel bij een startpunt voor een wandeling. Hoewel er nog genoeg overblijft om te bekijken hebben we naar ons idee een goede indruk van het hele eiland gekregen. De bergen, de noordkust, de sierra do Paul en een groot deel van de zuidkust en wat er verder tussenin ligt.

Met de autoverhuur is ook alles soepel verlopen. De agent hebben we niet nodig gehad.

Wij zijn dus zeer tevreden en kunnen CreatiefReizen van harte aanbevelen

  Vriendelijke groet,

Mw. A.R en Dhr. J.E., Eemnes
Creatief reizen als reisorganisator:
Alle lof! Voor de reis hadden we nog wel wat vragen, daar is steeds vlot en duidelijk antwoord op gegeven. Ook tijdens de reis bleek alles prima geregeld en kwamen we nooit voor onverwachte verrassingen te staan.
Service van de luchtvaartmaatschappij TAP: In orde. Bij vertrek in A´dam was het nogal druk en rommelig, want elektronisch inchecken werkte niet.In Lissabon bleek dat ze vergeten waren ons de boardingpassen voor Funchal te geven.Lastig, want er zat erg weinig tijd tussen de vluchten en we moesten dus nog weer door de douane. Ze wilden ons dus boardingpassen voor de volgende vlucht geven, maar na flink aandringen lukte het allemaal net. Verder was het prima, we kregen steeds ruime plaatsen i.v.m. Jacob z´n lengte van 2 m(ongevraagd) en we kregen op alle vluchten correct een broodje en iets te drinken.
De hotels ter plaatse:
Quinta Alto de Sao Joao   ligt echt hoog en afgelegen. Gelukkig kon je er eten en dat hebben we dus ook beide dagen gedaan. Mooie accommodatie en vriendelijke mensen. Misschien voor anderen handig om te vermelden dat ernaast een bar en een winkeltje zit. En iets verder omhoog kun je een levadawandeling starten. We hebben van hieruit gereden en gewandeld aan de zuid-en westkant van het eiland.
Daarna gingen we via de Encumeadapas (weer een levadawandeling) naar Sao Vicente, Casa dos Lameiros. We hadden niet in de gaten dat dit hetzelfde was als Solar da Bica .Ook erg mooi, maar een beetje steriel. Wel een heerlijk ontbijt! Jammer dat je de auto nodig hebt om te gaan eten, hoewel je tamelijk vlot naar Sao Vicente rijdt. Dat het zwembad binnen was vonden we niet zo´n punt, want het weer viel de eerste dagen een beetje tegen. De sauna erbij was heerlijk. Van hieruit hebben we activiteiten aan de noordkust en bij Porto Moniz gedaan.
Daarna reden we richting Funchal. Onderweg hebben we nog naar de Pico Ruivo gewandeld. Quinta de Sao Goncalo is inderdaad fantastisch, ´t ligt heel mooi zodat je ´s ochtends bij het heerlijke ontbijt op het terras over Funchal en de zee uitkijkt. De tuin is prachtig; daar hebben we heerlijk op de relaxstoelen liggen lezen. Toen was het wel mooi zonnig en vonden we het jammer dat er geen zwembad was. Ook hier heel vriendelijke mensen en heel veel informatie voorhanden. Tijdens het verblijf in Funchal hebben we de auto niet gebruikt. Veel te voet, per bus, kabelbaan en met de taxi gedaan.
De autohuur was prima geregeld.
Op het vliegveld stond iemand met een naambordje klaar, de formaliteiten werden afgehandeld en de auto gehaald. Ford Fiesta, prima. Aan het eind van de week konden we deze op de parkeerplaats bij het vliegveld achterlaten, dus alles verliep heel vlot.
Samenvattend: We hebben een heerlijke week gehad op een prachtig eiland. Het enige wat een beetje tegenviel was de zon, maar we hebben alle dagen gewandeld en genoten van de bloemen. Omdat alles zo goed verzorgd was konden we ook heerlijk relaxen, dus onze hartelijke dank! Met vriendelijke groet,
Mw. J. H. & Dhr. R. B., Warmenhuizen
Wij hebben genoten van onze reis in Madeira. Alleen vond ik het koud!!! En troffen we het niet zo met het weer. Dank voor de kaart bij thuiskomst wat betreft de 3 punten zijn we heel tevreden over jullie als organisator: snel en duidelijk!
Luchtvaartmaatschappij: op tijd en schoon. Mijn koffer is in Lisboa blijven steken op de terugweg maar op Schiphol gingen ze voortvarend te werk en werd mijn koffer gisteren alsnog per koerier afgeleverd. Prima werk.
Quinta das Vinhas : heel erg prima, een aanrader voor vrienden. Het huisje was prima geoutilleerd en stijlvol ingericht met een lekker tuintje. De mensen van QdV hebben werkelijk aan alles gedacht qua verzorging en onderhoud en heel vriendelijk en persoonlijk.
Kortom mijn complimenten aan jullie!!! En dank uiteraard.

Mw. L.D. & Dhr. U.E., Baarlo

Beste Joke, We zijn inmiddels weer een paar daagjes thuis en kijken terug op een fijne en goed georganiseerde vakantie! Onze reisdocumenten waren zeer volledig en op tijd, bij aankomst op Madeira werden we inderdaad opgewacht en naar onze huurauto gebracht. We konden de auto op de dag van vertrek gewoon op de parkeerplaats bij het vliegveld achterlaten, prima. (Klein aandachtspuntje is dat we na vertrek met de huurauto pas opmerkten dat de tank minder dan halfvol was. We hebben de auto dus ook niet afgetankt ingeleverd). Bij alle accommodaties werden we verwacht en ze waren redelijk goed te vinden aan de hand van de routebeschrijving en locals.  

De service van de luchtvaartmaatschappij was goed, tijdens de terugreis hadden we zodanige vertraging dat het spannend werd om de aansluiting te halen. We mochten eerste klas gaan zitten vóór de landing zodat we als eersten het vliegtuig uit konden. Ook de bagage's goed overgebracht.

Hotels en appartementen:

Bela San Tiago in Funchal was helemaal geweldig. Mooi hotel, vriendelijke staf, heerlijk ontbijt, prachtige ligging en uitzicht

Quinta das Vinhas  was ook heel erg mooi. Persoonlijk welkom met een glaasje sinasappelsap, erg attent. Erg leuk om met andere gasten samen te dineren en ontbijten. Hadden we best wat langer dan één nachtje willen blijven.

Casas de Pomar was de minste lokatie wat ons betreft. De huisjes liggen niet echt mooi, en zijn erg donker van binnen, hoewel wel heel ruim. Als de deuren een half uur dicht zijn, ruikt het huisje sterk muf/naar aarde (ongedefinieerd,maar niet lekker). Het ontbijt was een stuk minder uitgebreid dan op de eerdere lokaties (mierzoete ranja in plaats van sinasappelsap, geen eitje). Santana zelf was ook minder dan we verwacht hadden, dat speelt wellicht ook door in ons gevoel over deze casas.

Residencial Antonio in Santa Cruz was een wat minder luxe en erg gehorig hotel, maar de ligging in het centrum is heel goed en je bent ook zo op de luchthaven, dus het voldeed aan de wensen die we met betrekking tot de laatste overnachting hadden. Er stond 's ochtends om 5 uur een meeneem-ontbijt voor ons klaar, dus er werd ook daar goed voor ons gezorgd.

Bedankt voor het regelwerk rondom onze vakantie. Het was prima gedaan! Groetjes,

Mw. E. C., Dhr. C. van D., Sint Amandsberg, Belgie.

Beste Joke,

Wij zijn ondertussen een week terug van onze reis naar Madeira.

De geboekte hotels zijn ons zeer goed bevallen, in het bijzonder de Quinta’s.

Quinta Sao Gonçalo was echt een toplocatie, wij hebben het geluk gehad daar in de suite te mogen logeren. De ontvangst en locatie waren geweldig.

De Quita da Vinhas in Calheta heeft ons vooral bekoord omwille van het authentieke karakter en vooral de rust. In het oude wijnhuis stap je als het ware terug in de koloniale tijd, ook de hoffelijkheid en gereserveerde houding van het personeel was zeer aangenaam. De locatie in Sao Vicente was ook van onberispelijke kwaliteit alsook de ontvangst. 

Solar da Bica, (Casa dos Lameiros) is zeer goed uitgerust en nieuw.

In het hotel in Monte Quinta Mirabella (5) sterren is dat zeker waard, het hotel is uiterst modern ingericht en tegemoet aan internationale standaarden. Doordat het groter is dan de quinta’s (24 kamers) heeft het jammer genoeg niet dezelfde charme. Desondanks was ons verblijf daar toch zeer aangenaam. Bedankt voor de organisatie en service.

Met vriendelijke groeten


Mw. E. v.d. R., Dhr. H. van N., Rotterdam 
Wij willen graag wat uitgebreider reageren dan de ruimte op uw antwoordkaartje toelaat, vandaar dit bericht per e-mail. 
Madeira is ons bijzonder goed bevallen. Het was ons eerste bezoek en het zal zeker niet het laatste zijn geweest. Wat ons vooral aansprak was het natuurschoon, de gevarieerdheid van landschap, het klimaat, het cultureel erfgoed, de vriendelijkheid van de bevolking en de quality of life in het algemeen. Eerst een week platteland, waarin het eiland "ontdekt" kan worden, incl. de levada wandelingen, en afrondend met 3 dagen Funchal, vonden wij een prima formule, en eigenlijk beter dan andersom, wat het oorspronkelijke plan was. 
Onze reactie op uw specifieke onderwerpen: 
-Creatief Reizen als reisorganisator: 
 Uw organisatie op ons over gekomen als professioneel en ter zake kundig.De documentatie was volledig en alle afspraken klopten. Kleine aandachtspuntjes zijn meegenomen in het verdere commentaar hieronder. 
Service van de luchtvaartmaatschappij: Wij vlogen Schiphol-Funchal v.v. via Lissabon met TAP. Wij slaagden er niet in om beide passagiers voor vertrek electronisch in te checken. De TAP website was niet duidelijk in de instructies en gegeven telefoonnummers waren niet bereikbaar. Dit is een punt van aandacht voor TAP. Overigens, omdat ieder van de vier individuele vluchten ongeveer een uur vertraagd was, klopte alles precies. Op de service aan boord niets aan te merken. Anekdotische aankomst ervaring: omdat wij op de heenreis om middernacht (werd 01:00) op Madeira zouden aankomen was in overleg met u een hotelkamer geboekt voor 1 nacht in Sta. Cruz. Er staan voldoende taxi's klaar en vriendelijke chauffeurshanden haasten zich de bagage in de kofferruimte te proppen. Pas toen we op de achterbank waren gesetteld, vertelden we de chauffeur dat we naar Sta. Cruz wilden. De reactie was een scheldkanonnade die de gehele dodenrit van ongeveer 10 minuten duurde. Het was duidelijk dat Sta. Cruz, op ca. 2 km van de luchthaven geen populaire bestemming is voor taxi's die god weet hoe lang hebben staan wachten tot er klanten naar buiten kwamen. Overigens, de rit ging keurig op de meter en er waren geen pogingen om ons extra geld uit de zak te kloppen. -De hotels ter plaatse: 
Residencial St. Antonio in Sta Cruz  - hotelletje voor 1 nacht en niets op aan te merken. Voordeel: het hotel ligt in het centrum van het stadje, waardoor we de volgende ochtend de gelegenheid hadden te voet het stadje te verkennen. Alleszins de moeite waard. 
-Casa dos Lameiros, Sao Vicente  - Belangrijk voor u t.a.v. toekomstige gasten voor dit hotel: het heet niet "Casa dos Lameiros" maar "Solar da Bica" !! En...het is niet in Sao Vicente, maar in het gehucht Lameiros, dat in de bergen ligt op 4 km afstand van Sao Vincente. De naam is van belang omdat "Solar de Bica" goed is aangegeven op bordjes langs de weg in de aanrij route naar Sao Vincente, en de naam "Casa dos Lameiros" nergens zichtbaar voorkomt, ook niet op de hotelpoort zelf. De locatie is van belang omdat je in drie kwartier de berg af kunt lopen van het hotel naar het stadje Sao Vincente (waar de restaurantjes zijn), maar je hebt een taxi nodig om weer terug te gaan naar het hotel. Je eigen huurauto is een natuurlijk een optie, maar dan moet iemand wel de Bob willen zijn. Overigens de beschikbaarheid van taxi's in Sao Vicente, na zonsondergang, is geen vanzelfsprekende zaak. Solar da Bica is een luxe B&B met uitstekende accommodatie, een mooie woon/eetkamer voor gemeenschappelijk gebruik; goed, zij het klein, zwembad en een comfortabel terras. Wij zijn hier 4 nachten verbleven en de formule die ons het best bleek te bevallen, was: na het ontbijt met de auto naar het beginpunt van de van te voren geplande levada wandeling. De wandeling van ca. 10:00 tot 14:00. Op weg terug naar het hotel een uitgebreide (warme) lunch genieten ergens en route. In een supermarktje wat kaas, wijn, olijven en fruit kopen. Bijkomen van de dag in en bij het zwembad en 's avond op het terras van het hotel de 's middags gekochte levensmiddelen verorberen, genietend van het prachtige uitzicht op de bergen. 
-Hotel do Campo in Ribeira Brava  – Ligging van het hotel is ca. 2 km van het stadje maar die 2 km zijn hoger en steiler dan bij het hiervoor beschreven hotel dus is gebruik van auto onvermijdelijk voor transport van/naar Ribeira Brava. Het stadje is zeer charmant en goede uitvalsbasis voor tochten/wandelingen in de omgeving. Het hotel is modern, comfortabel, met vriendelijke staf, uitstekend ontbijt en lekker zwembad. In het hotel de eerste avond gedineerd, maar de restaurantjes in “downtown” Ribeira Brava zijn veel sfeervoller en superieur in prijs/kwaliteit verhouding.
 -Quinta Bela Sao Tiago in Funchal   – de huurauto weer ingeleverd en de laatste 3 dagen/nachten in Funchal te voet vanuit dit hotel in de oude stad. Absoluut schot in de roos. Hotel locatie in de oude stad is charmanter maar ook logistiek beter dan op de strip van de grote hotels. Quinta Bela Sao Tiago is een prima hotel, comfortabel, goede service, lekker zwembad (kan druk zijn), alle kamers met uitzicht op zee en downtown Funchal, een uitstekend ontbijt en….loopafstand van de markt, de oude binnenstad en de wijk met de traditionele restaurants. -De autoverhuurder: Er was voor ons een auto gehuurd via AUTO EUROPE, oppikken op de luchthaven. Guerin blijkt geen balie te hebben, maar wel een persoon die op de afgesproken tijd door de aankomsthal loopt met een bord waar je naam op staat. Na kennismaking word je in een van geladen en naar een 5 km verder gelegen loods gebracht. Dit is de luchthavenvestiging van Guerin. Het contract ligt niet klaar maar wordt ter plekke opgemaakt. Na ruim een uur wachten waren we aan de beurt en vervolgens duurde de procedure nog eens een half uur. De check op schade aan de auto is zeer zorgvuldig (ook bij teruglevering!!) en in ons geval ontstond bij teruglevering enige discussie omdat we de auto terugleverden met een 80pct gevulde brandstof tank, zelfde meterstand als bij oplevering, terwijl in het contract een volle tank werd vermeld (uiteindelijk onze eigen onzorgvuldigheid om dit bij oplevering niet te hebben gesignaleerd), maar toch……De auto, een Renault Clio, diesel, met goed werkende A/C, was een prima vervoermiddel, dat het uitstekend deed in de bergen en waar royaal al onze bagage in paste. Al met al kijken wij terug op een heerlijke en ontspannen vakantie op Madeira en wij gaan er zeker terug. Hartelijk dank voor uw goede zorgen. Met hartelijke groeten!

Fam. van R., Aalsmeer

Hallo Joke, sorry dat we zo lang hebben gewacht met een reactie.

De vakantie naar Madeira in april/mei is ons erg goed bevallen. De complimenten! We hadden het niet anders gehad willen hebben. De volgorde (eerst de stad daarna het rustige achterland) en de hotels/huisje bevielen prima.  Er is zoveel te doen in de stad dat bijna 4  dagen te weinig zijn. Overweldigend. Hoogtepunten: Catamaran-tocht en Botanische Tuinen. Heerlijk om ook door de hoger gelegen stad hier naar toe te lopen, via de kleine voetpaadjes, met natuurlijk ook het vele hondengeblaf.

De reis met Transavia verliep prima en keurig op tijd. We werden vlot naar de autoverhuur gebracht dus al heel snel waren we al in de stad.  Gelukkig konden we al van 1 kamer gebruik maken bij hotel Pina . Een alleraardigst hotel: lieve mensen,  heel grote kamers en badkamer,  mooi uitzicht, heerlijk zwembad(je) met ligbedden en vlak bij het centrum. Inderdaad wel wat hondengeblaf maar dat went. Casa de Campo  do Pomar in Santana lag heel rustig. We kregen zelfs ontbijt in een van de huisjes, wat een verrassing was. Leuk en mooi ingericht maar  iets kleiner dan verwacht met een kleine tuin. Helaas rook het een  beetje muf in ons huisje (m.n. in de keukenkastjes).

De pousada dos Vinhaticos was de verrassing. Het ligt werkelijk prachtig rondom in de bergen. Tijdens het diner (3 kanten grote  ramen) met de ondergaande zon verandert de kleur met de minuut. Dit was adembenemend mooi. Als we ooit hier terugkomen komen we zeker hier terug. De oudere kamers in het hoofdgebouw waren niet bijzonder (er is ook een nieuwe houten bijgebouw) maar de aankleding van de eet- en zitkamers is erg modern en mooi. Het eten (zeker ontbijt) was erg goed. Je kan ook heerlijk op het terras genieten van het uitzicht.

Quinta das Vinhas is een plaatje. Prachtig ingericht huis met mooie tuin en zwembad. Het was fijn om in het hoofdgebouw te zitten, je ontbijt en evt. avondeten samen aan een grote tafel dus je krijgt  heel makkelijk contact. Heel mooie engelsachtige zitkamers waar je een madeira kan drinken en 's avonds heerlijk kan zitten. (bij koud weer gaat de open haard aan). Koffie en thee kan je zelf pakken,  echt service! Dit was precies wat we zochten: kleinschalige hotels in een rustige groene omgeving. Het is ook fijn om zelfsupporting te zijn (i.p.v. een wandeltrektocht). Met een auto ben je vrij en kan je veel zien van het eiland. Nu konden we zelf het weer aankijken om de bergen in te gaan. Want alle soorten weer kan je krijgen! Het was een geweldige vakantie ook voor de kinderen.

Dhr. D.J., Mw. A.L & Roos, Eersel
Creatief Reizen
als reisorganisator: een aanrader, goede tips, persoonlijke stijl!

Luchtvaartmaatschappij: TAP is best OK, maar overstaptijd is te kort i.v.m. de bagage. We hadden de vlucht maar net gehaald en de bagage was zoek. Dat was geen incident bleek later!

Accommodaties: Quinta Mirabella , Quinta do Furao , Quinta de Sao Goncalo : goed. Ribeira Brava (Hotel do Campo ) moet niet meer worden aanbevolen. Beter kiezen voor Ponta do Sol of nog veel verder westelijk.

De agent hebben we niet gezien, Auto Europe werkt goed.   

Dhr. H.B. &. Mw. R.R., Groningen

Madeira, Quinta das Vinhas : schitterende locatie, om naar terug te verlangen. Prachtige kamers in een bijzonder sfeervolle omgeving. Personeel en verzorging buitengewoon goed en vriendelijk. Zonder meer het beste van de reis.

Madeira . Sao Concalo : Prachtig, zeer schoon, maar ook erg keurig, en daardoor onpersoonlijk. Op zich een mooie aanvulling in het hele pallet van locaties, maar niet een locatie waar je je aan hecht. Wordt versterkt door personeel, dat uitstekende service biedt maar geen contact maakt.

Autoverhuur op Madeira: Was prima geregeld. Het was mogelijk handig geweest van te voren te weten dat er transfer plaats vindt van vliegveld naar verhuurder met shuttlebus. Zelfde geldt voor inleveren auto. Verder allemaal goed geregeld.

   
 

Creatief Reizen
2016