Activiteiten en bezienswaardigheden op Madeira

Boottochten: U kunt een dagtocht maken naar Porto Santo. De boot vertrekt ’s ochtends vanuit Funchal en meert daar aan het eind van de dag weer aan. U kunt dan genieten van een dagje lui op het strand of golfen op een fantastische locatie. Meer info en prijzen kunt u vinden op de volgende website: www.portosantoline.pt

Het is ook mogelijk om vanuit Funchal een boottocht langs de kust te maken. Dit is een fantastische manier om de schoonheid van het eiland te ontdekken. Voor meer informatie kunt u bellen met de haven van Funchal, Tel: 0351-291220327

 

Dolfijnen en walvissen bekijken: Vanwege de unieke locatie midden in de oceaan is het mogelijk om vlak bij Madeira verschillende soorten dolfijnen en walvissen te bekijken. Meer informatie: www.rota-dos-cetaceos.pt.

 

Duiken: Door de milde temperatuur van het water is Madeira het hele jaar door geschikt om te duiken. Meer informatie en adressen vindt u op: www.madeira-web.com/PagesUK/scuba-diving.html

 

Evenementen: Jaarlijks worden er een aantal evenementen op Madeira georganiseerd. De leukste evenementen zijn Carnaval, het Bloemenfestival en Oud en Nieuw. Meer informatie kunt u vinden op: www.madeiraislands.travel.

 

Golf: De mooiste golfbaan van Madeira is de Santo da Serra Golf Club.  Meer informatie kunt u vinden op: www.santodaserragolf.com.

Verder kunt u terecht bij de golfbaan van Palheiro.www.palheirogolf.com.

 

Gastronomie: In Madeira kunt u heerlijk eten en drinken. Hieronder volgen een aantal gerechten en drankjes die u niet mag missen:

Espetada, op laurierhout gespiest rundvlees boven open vuur geroosterd.

Espada, de degenvis die op grote diepte gevangen wordt.

Atum, tonijn, met maize, een koek van gebakken maïspap.

Lapas, zeepokken, gebakken en in hun schaal geserveerd met knoflooksaus.

Bolo de Mel; honingkoek.  

Madeirawijn, verkrijgbaar in drie smaken, droog (seco) middel (boal ) en zoet.

Aquadente een sterke drank.

 

Musea: Madeira heeft een aantal musea die u gezien moet hebben. Zoals het museum van Christopher Columbus in Porto Santo, het wijn museum en het Municipal Museum in Funchal. Informatie over alle musea vindt u op: www.madeira-web.com/PagesUK/museums.html.

 

Paardrijden: Als u wilt paardrijden op Madeira kunt u meer informatie opvragen bij Associação Hípica da Madeira. Adres: Quinta Vila Alpires, Caminho dos Pretos,  Funchal. Deze instantie organiseert paardrijritten in de omgeving. Open van dinsdag tot en met zondag.

 

Tuinen bekijken: Liefhebbers van natuur kunnen een bezoek brengen aan de Jardim Botãnico in Funchal of aan de tuinen van Palheiro. Andere tuinen die ook zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn de Jardim Orquidea in Funchal, de tropische tuin van Monte Palace en Jardim Tropical Monte Palace. Meer informatie kunt u vinden op www.europesetuinen.nl/tuinen-nl-madeira.htm.

 

Vissen: Madeira is een ideale plek om te vissen. De beste tijd hiervoor ligt tussen juni en september. Perfecte visplaatsen kunnen al vanaf 5 minuten van Funchal gevonden worden.

 

Wandelen: Er worden diverse wandelingen onder begeleiding van een Engelstalige gids georganiseerd. Één van de wandelingen is in Rabaçal. Dit is een prachtige wandeling van een hele dag langs spectaculaire watervallen en bronnen. De prijzen liggen tussen de 22,50 en 35 euro. Meer informatie: www.mb-travel.com. Boeken kan via Creatief Reizen.

U kunt ook zelf uw wandelingen uitstippelen met behulp van de handige gids van John en Pat Underwood: Wegwijzer voor Madeira. In dit boekje worden vele wandelingen en autotochten uitgebreid beschreven. Een heel handig boekje! ISBN 0948513527.

 

U kunt de informatie hier downloaden als *pdf.