Activiteiten en bezienswaardigheden op Gran Canaria

 

Boottocht: U kunt per ferry vanaf Agaete een bezoek brengen aan Tenerife. Meer informatie kunt u vinden op: www.fredolsen.es

 

Dierentuin: In Palmitos Park kunt u diverse vogels, vissen, vlinders en een botanische tuin bekijken. Het park ligt ca. 10 km ten noorden. van Playa del Ingles. Meer informatie vindt u op: www.palmitospark.es 

 

Dolfijnen en walvissen bekijken: Bij de zuidkust van Gran Canaria leven 26 soorten dolfijnen en walvissen. Vanuit Puerto Rico vaart er drie keer per dag een boot uit voor een twee uur durende excursie. Voor meer informatie en prijzen kunt u kijken op: www.grancanaria-excursions.com/excursions/spiritofthesea.php.

 

Duiken: De beste plaats om te duiken is bij Playa de Amadores, vlak bij Puerto Rico. Er worden verschillende duikcursussen aangeboden voor beginners en gevorderden. Meer informatie: www.grancanaria-excursions.com/excursions/sunsetdivers.php.

 

Evenementen: Jaarlijks worden er vele culturele evenementen op Gran Canaria georganiseerd. De evenementen vinden het hele jaar door plaats en bestaan onder andere uit theater, carnaval, dorpsfeesten, muziek en sportevenementen. Meer informatie kunt u vinden op: www.grancanaria.com/patronato_turismo/1415.0.html.

 

Golf: Er zijn diverse mogelijkheden om te golfen op Gran Canaria. Meer informatie kunt u vinden op: www.grancanaria.com/patronato_turismo/1365.0.html.

 

Gastronomie: Als wijnliefhebber kunt u de bodega's bezoeken. Enkele daarvan hebben hun eigen museum en praktisch overal kan de lokale wijn geproefd en gekocht worden. Het belangrijkste ‘huis van de wijn’ ligt in Santa Brigida. Dit is de ideale plek om alle soorten wijn die Gran Canaria te bieden heeft te proeven.

Natuurlijk zijn er ook een aantal gerechten die u niet mag missen:

Aardappels in de schil met mojo saus (saus op basis van rode pepers, paprika en knoflook)

Ropa vieja (stoofschotel) 

Carajacas (lever)

Caldo de pescado (vissoep) 

Potaje de Berros (waterkerssoep)

Conejo en Salmorejo (konijn in Salmorejo saus)

Vieja Sancochada (papegaaivis)

 

Markt: Arguineguín is één van de oudste dorpjes op het eiland. Elke dinsdag is er markt, dit is de grootste markt van het eiland.

 

Musea: Gran Canaria heeft een aantal musea die stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard zijn. Een voorbeeld is het Museo el Canario. Dit is een wetenschappelijk en culturele institutie die werd opgericht in 1879 en waar archeologische vondsten en kunstcreaties bewaard, bestudeerd en tentoongesteld worden. Meer informatie over de verschillende musea vind u op: www.grancanaria.com/patronato_turismo/2972.0.html

 

Wandelen: Gran Canaria is zeer geschikt voor wandelingen in het ruige landschap. De mooiste wandelingen vindt u in het boek ’Landscapes of Gran Canaria’ in de Sunflower reeks. In dit Engelstalige boek zijn 50 wandelingen uitvoerig beschreven. ISBN 1-85691-230-2.

 

U kunt de informatie hier downloaden als *pdf.