Onderstaande citaten komen uit de reacties op het "Welkom Thuis"  kaartje dat wij onze klanten toesturen na terugkeer van hun bij ons geboekte reis. Wij vragen hen daarin hun mening te geven over onze organisatie, over de diverse serviceverleners zoals luchtvaartmaatschappij, autoverhuurder en agent ter plaatse en natuurlijk over de accommodaties. Velen doen dit en daar zijn we altijd heel erg blij mee: op die manier kunnen wij toekomstige klanten nog beter informeren. Hieronder vindt u een selectie van de recente "fanmail" zoals wij het op kantoor noemen. We hopen dat u het met evenveel belangstelling zult lezen als wij.

 

 

 

Dhr, L.H. & Mw. M. van A., Arnhem

Goedemiddag Joke,

We hebben een heerlijke vakantie in Portugal gehad.

Quinta de Vermil , wat een paradijs! Bijzonder hartelijke gastvrouw, toen we bij aankomst op het volgende adres ontdekten iets vergeten te hebben was geen moeite haar teveel om dit ons na te sturen, per exprespost. Veel privacy, een schitterende tuin, zeker een plek om nog eens terug te komen.

Ook de Pousada da Ria beviel ons goed, een mooie smaakvol ingerichte kamer en een prachtig uitzicht. We hadden de kamer op de hoek, waardoor we aan alle kanten over het water uitkeken. Met gebruik van de veerpont mooie tochten gemaakt naar Aveiro en Coimbra, de vaartijden van de pont zijn enigszins onvoorspelbaar: hij ging wel op een tijdstip dat we het niet verwacht hadden, maar helaas ook een keer niet toen we er wel op rekenden (bij de terugreis). Nou ja, ’s lands wijs, ’s lands eer, ook wel weer leuk om mee te maken.

Ook Quinta Verde bij Sintra was weer heel erg mooi. De gastvrouw blijkt af en toe te koken, je moet dan tevoren intekenen, zeer de moeite waard. Een heerlijk diner met traditionele Portugese gerechten, en dat in die sfeervolle tuin, onder de bougainville.

De reis verliep prima, minder tevreden zijn we over Ryan Air, als je incheckt (kan alleen thuis via internet) word je niet naast elkaar geplaatst, en wil je dat veranderen kan dat, á € 10 per stoel. Aan boord van het vliegtuig bleek dat meer passagiers deze ervaring hadden. Omroepberichten waren niet te verstaan.

Reis met Transavia was wel helemaal in orde. Ook autohuur helemaal goed, fijn dat je van tevoren de tip gaf om geen extra verzekering af te sluiten, want dat probeerde men wel. Nog enige informatie m.b.t. het terugbrengadres zou fijn zijn (wij brachten de auto naar een andere luchthaven dan waar we hem gehaald hadden, het bleek zich achteraf allemaal vanzelf te wijzen) en ook het tevoren betalen van een elektronische voorziening voor de tolgelden bleek makkelijk en is aan te raden.

Alles was prima georganiseerd, dank daarvoor!

 

Dhr. & Mw. de V., Valthermont

Goedemiddag mevrouw Croes,
We zijn weer terug van een fijne vakantie! U doet altijd uw uiterste
best om goede en leuke accommodaties te vinden, en ook deze keer warenwe over het algemeen tevreden over de  hotels.  Pestana Porto
was fenomenaal en bijzonder klantgericht. Wij konden onze gehorige kamer aan
een pleintje wisselen voor een veel rustiger kamer met uitzicht aan de voorkant; uitstekend!
Quinta de Vermil ligt schilderachtig en de gastvrouw is zeer charmant en uiterst behulpzaam. Over het bed waren we wat minder tevreden; na 3 nachten slecht slapen waren we blij er weer te vertrekken. Pousada Convento de Belmonte was goed, met uitzondering van het restaurant. Na de eerste avond hebben we echter in de buurt heerlijk kunnen eten. Pousada de Ria vonden wij echter erg tegenvallen. Niet alleen is dit oorspronkelijk schitterende hotel in de loop van de tijd enorm smakeloos veranderd, maar ook is er niet meer geïnvesteerd in de kamers/badkamers. De bedden waren goed en schoon, maar verder maakte de kamers een beduimelde indruk: de badkuip is grauw en de anti-slip noppen op de bodem bruin, de douchekop hangt aan een half kapot haakje, de handdoeken zijn hard (oud!) en grauw, er is geen ruimte bij de wastafel om wat spullen neer te zetten, de haakjes zijn te klein om er iets aan op te hangen, het afvalbakje sloot niet meer goed en was volledig verroest, Er zijn nauwelijks stopcontacten, de hor voor de deur hangt los en is heel erg smerig. Ook zijn de kamers heel erg gehorig; de toiletgang van onze directe buren was overduidelijk hoorbaar! Het personeel is vriendelijk maar spreekt nauwelijks Engels of Frans: Het restaurant is van zeer twijfelachtige kwaliteit. Het hotel ligt bovendien vrij ongelukkig voor excursies wat verder weg. Het pontje in de buurt vervoert auto's alleen op tijden dat de meeste forensen naar hun werk gaan en dus rijdt men meestal 45 minuten extra om ergens te komen. Kortom: echt geen aanrader.
Ik hoop dat u wat aan deze feedback heeft.
Met vriendelijke groet,
Chantal M.

Reactie van het hotel:

Dear Joke,

First of all, we would like to thank for choosing Pestana & Pousadas Group. Also, we would like to inform that we do appreciate our comments stated below, as we consider them very important in our continuous search for a Client Quality Care. One of the major goals of Pestana & Pousadas Group is to provide to our guests memorable holidays, with special accommodations and high quality services. Taking this in consideration, every year,  Pestana Group selects some Hotels or Pousadas in order that they be targeted for refurbishment (in some cases  total and in other cases partial). It’s is one of the ways that we choose to continue to develop an approach to our customers. By saying this, we inform that Pousada da Ria is counted to be refurbished next year, for sure ending with the questions below stated! Despite that the public areas are in good conditions it is true that some aspects may need a “special care” due to their age. We do sincerely apologize for all the inconvenience caused.

Thank you in advance for your understanding.

With best regards.

Alda Mendes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en

 

Dag Joke, Even een berichtje van ons na een heerlijke vakantie in Zuid Portugal. Mooi weer, vriendelijke mensen en lekker eten, wat wil een mens nog meer! Wij verbleven op vier locaties. Een korte evaluatie van onze kant:

Rio Arade sprak ons, toen we nog niet binnen waren geweest, niet direct aan. Maar de binnentuin, het heerlijke ontbijt en de vrolijke gastheer maakte alles goed. Fijn om vanuit het appartement direct naar een restaurant te kunnen lopen in het dorpje.

De Quinta Verde was een heerlijke plek om te verblijven. Mooie kamers, veel gastvrijheid en een prachtig landgoed. En wat een uitzicht vanaf het zwembad naar Sintra! En een mooie plek om uitstapjes te maken in de omgeving. In Lissabon gebruik gemaakt van de tuk-tuk van een student, die ons allerlei plekken heeft laten zien in zijn eigen wijk. Behoorlijk uniek. Voor andere bezoekers: vraag naar Fabian.

Met tegenzin vertrokken wij uit Sintra naar Evora, Quinta da Espada . Hoewel we dachten het niet beter te kunnen krijgen dan in Sintra, werden onze verwachtingen overtroffen. Wat een prachtige locatie! We kregen een super groot appartement voor ons drieën en hebben volop gebruik gemaakt van de andere voorzieningen op het landgoed. Isabel was onze gastvrouw. Erg doortastend en direct type, maar je kon er voor alles terecht. Ook de omgeving in dit deel van Portugal is ons heel goed bevallen. Wat een prachtig landschap en mooie plaatsjes zijn er in de Alentejo! Hier willen we vast nog eens terug.

Na al dit moois viel de laatste bestemming in Tavira, Quinta do Caracol een beetje tegen. Onze kamer was in het onderhuis en dus donker en zonder horren. De overgang vanuit Evora was heel groot, eigenlijk iets te groot. Opmerkelijk was dat de riolering geen wc papier aan kan en we dus het papier in een prullenbak moesten doen. En het zwembad mocht die naam niet hebben. Een ronde tobbe, we hebben er niemand in gezien. Op de gastvrijheid was echter niets aan te merken en het ontbijt was boven gemiddeld. Ook hier weer fijn om vanuit de Quinta naar Tavira te kunnen lopen. Heerlijk gegeten daar en een leuke fadovoorstelling mee gemaakt.

Al met al zijn we dik tevreden met een kritische noot richting de laatste bestemming.

Dank je wel Joke voor de prima organisatie.

Hartelijke groet,

Oetze, Ina en Diana

Dhr. & Mw. H., Mijnsheerenland

Hoi Joke,

Alles goed verlopen. Alles klopte. Transavia heen en terug op de minuut. Op Eindhoven gebruik gemaakt van de dichtbij parkeerservice. Op 100 meter van de terminal E 100 voor 11 dagen. Online boeken en betalen vooraf. je krijgt een toegangscode. Prijs afhankelijk van afstand.
Lissabon : Metropole , zeer goede ligging. Goede kamer, goed ontbijt. Als je in Lissabon begint dan inderdaad goed om auto pas na Lissabon bezoek op te halen. Taxi’s goedkoop. Hoofdwegen uitstekend en niet druk, vanwege de tol die laag is , 300 km E 21,-.
Oporto : Golden Tulip , goed hotel, grote suite, goed restaurant. Hotel heette voorheen Casa Branca; zo heet het separaat gelegen restaurant nog steeds. Hotel ligt 100 meter van de wandelboulevard hier en daar een strandje.
Auto daar laten staan op parkeerterrein van hotel en taxi nemen. In de stad is absoluut niet te parkeren op straat. Hotel lijkt heel ver van de stad als je de geïndiceerde aanrij route neemt. De taxi neemt naar de stad echter een kustweggetje en voor E 11 sta ja na 15 minuten midden in het centrum. De half uursbus staat 50 meter van hotel en kost naar noord centrum E 1.50 p.p. Daar weer een taxi nodig naar het echte centrum , E 5.-.
Coimbra : Astoria. We hadden de hoogste balkon kamer. Ontbijt uitstekend in een oude zaal. Alles echter zwaar aan onderhoud toe. Buitenkant verveloos, meubilair studentenkamer niveau; ligging wel heel goed om stad te belopen. Auto 350 meter verder in ondergrondse garage, 3 dagen E 25,-
Quinta Verde Sintra. Prachtige ligging , mooie tuin, prachtige planten; aardig echtpaar, waarmee wij het goed konden vinden. Koloniaal verleden opgehaald, taal bijgespijkerd ( Cabo Verde, Angola). Donna heeft koken als hobby. We hebben er 3 avonden gedineerd ( 3 gangen) in de plantenkas/serre; heerlijke gerechten.
Zou op de website opnemen dat je daar kunt dineren mits bij het ontbijt besteld. Wij waren de enigen. Goede kamer en goed sanitair.
In alle hotels iedere dag schone lakens/slopen/handdoeken.
Auto :Eerst in de hoofd hal Terminal I bij de verhuurder inboeken en sleutel krijgen. Dan naar parkeergarage ( 350 meter) op de 2de verdieping auto ophalen. Later auto in die parkeergarage inleveren op begane grond. Als je dat niet weet ga je direct naar die begane grond desk in de parkeer garage. Dit geldt voor alle verhuurders; ze zitten allemaal bij elkaar. De afhandeling was verder vlot.
Ik stuur nog wel een 2 tal foto,s. Ik onthoud mij van tips t.a.v. Musea/conventen/kathedralen/opgravingen/restaurants. Want iedereen zoekt zijn eigen weg wel.
Dank voor de goede zorgen ! Groetjes,
Eduard & Joukje

Lissabon Roccio ©Harinck

Strand van Magoito ©Harinck

 

 

Dhr. A. K. en Mw. B. v.d.S., Jubbega

Hallo Joke, goedemiddag,
Wij zijn weer eens naar Portugal geweest en het welbekende "welkom thuis" kaartje lag alweer in de brievenbus. Ook ditmaal waren wij uitermate tevreden maar wel met de kanttekening dat ons 2e hotel (Casa Branca in Vila Nova de Gaia) een behoorlijke tegenvaller was. Vlucht + huurauto was prima. Bij Goldcar duurde het regelen van de huurauto wel wat lang maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door een kosteloze upgrade naar een luxe Alfa Romeo. Quinta de Vermil is werkelijk een aanrader. Een van de beste (of misschien wel de beste) en het leukste adresje dat we ooit gehad hebben. En dan niet alleen bij Creatief, ook bij andere reisorganisaties! Hier komen we zeker terug want we zijn nog lang niet uitgekeken op zowel de omgeving als de quinta.
Casa Branca was erg tegenvallend. Het geheel maakte een verslonsde indruk. Met een kapotte lichtbak aan de voorzijde, afbladderende verf rondom, een zeer rumoerige lift, schade aan de badkamerdeur op de kamer en een kapotte"handdoekhouder" deed dit hotel ons erg aan een gevalletje van vergane glorie denken. De eerlijkheid gebied ons hierbij wel te zeggen dat de bedden (zeker niet onbelangrijk) ronduit voortreffelijk waren.
Niettemin hebben wij ons per saldo weer uitstekend vermaakt en we kijken nu alweer uit naar de volgende keer.
Met vriendelijke groet, Arie en Bea

Dhr. & Mw. van H., St. Michielsgestel

Goedemiddag Joke,

Ook dit jaar hebben we weer genoten van een heerlijke vakantie in het prachtige Portugal.
Nadat we voorgaande jaren Noord en Midden Portugal hadden bezocht leek ons dit jaar de Algarve `the place to be´.
We begonnen bij Rio Arade , een prachtig 18e eeuws herenhuis met een prachtige tuin met zwembad. De kwieke Ierse gastheer schoof ´s-avonds bij ons aan tafel in het lokale restaurant. Het ontbijt was goed en de kamers authentiek en passend bij het verblijf. We hebben uitstekend gegeten bij The Village Inn waar de chaotische maar zeer gastvrije Canadese Cathy Lancaster de lekkerste gerechten op tafel tovert. Probeer eens haar Boeuf Bourguignon! Reserveren wordt aanbevolen.
Drie nachten later arriveerden we in Setúbal waar we verbleven in Pousada Sao Filipe dat we op eigen verzoek door Joke in ons reisschema hebben laten opnemen. De ligging boven op een rots maakt dat het uitzicht prachtig is, echter de kamers zijn gedateerd. Een zwembad is niet aanwezig echter zittend op het terras kijk je schitterend weg over de Rio Sado. Bij aankomst bleek, doordat we 3 nachten hadden geboekt, dat we een VIP arrangement hadden! Dit betekende een lekkere fles wijn en cake op de kamer én een gratis diner met heerlijke gerechten. Setubal is een gezellige bedrijvige stad met heerlijke visrestaurants waar we Cherne hebben gegeten. Cherne is een vis die praktisch graatloos en heerlijk zacht van smaak is. Met de groene ferry zijn we naar Troia, een eiland waar ook veel Portugezen recreëren, gevaren.
De laatste drie nachten verbleven we in een toppertje, Casa da Calma in Moncarapacho , waar Nicole Effenberg met haar moeder de gasten vertroetelt. Prachtige locatie met grote tuin en boomgaard en een zwembad waar het goed toeven is tijdens de warme middaguren. De kamers zijn voorzien van uitstekende bedden en een goede badkamer en hebben een eigen buitenzitje. Nicole weet wat gastvrijheid is en laat de gasten dan ook genieten van een overweldigend ontbijt. Nicole runt daarnaast ook één van de beste visrestaurants van de regio Casa do Polvo (Octopus) in Santa Luzia, Tavira. Het eten is goddelijk en de Portugezen die niet hebben gereserveerd staan zomaar in dikke rijen te wachten op een tafeltje. Ook hier is reserveren gewenst.
Tot zover ons beknopt reisverslag en we weten nu alweer dat Portugal ook volgend jaar onze reisbestemming wordt!
Groeten, Jan & Ineke

 

 

Dhr. en Mw. L., Castricum

 

Geachte mw. Croes,

Wij zijn weer thuis.

De reis als geheel was zeer geslaagd,vooral het verblijf in La Pergola was fantastisch!

Ook het reizen met openbaar vervoer ging voortreffelijk.

Eén opmerking over hotel Lisboa Tejo : de kamer aan de achterkant was zeer donker en heel klein.

Wij hebben daarom direct om een andere kamer gevraagd en de volgende nacht ook gekregen. Deze kamer was weliswaar aan de zijkant maar het lawaai viel wel mee en de kamer was heel goed.

In ieder geval onze dank!

Dhr. J. v. A. & Mw. M. P, te Egmond aan den Hoef.
Even iets over onze ervaringen met onze reis langs pousada's  in Noord-Portugal:
De organisatie van de reis door Creatief Reizen was prima in orde. Niets op aan te merken. Een heel klein detail dat misschien verbeterd kan worden. Het bleek dat de auto in een ander straatje geparkeerd moet worden, en dat de straat met de Pousada is afgesloten met een ketting.
De luchtvaartmaatschappij TAP: prima verzorgde reis, op tijd, geen gedoe met bagage en aan boord zelfs nog met gratis hapje en drankje.
Pousada Pousada Nossa Senhora da Oliveira, Guimaraes en Pousada da Ria, Murtosa/Torreira, Aveiro zijn uitstekende accommodaties, vriendelijke mensen en prima ontbijt en maaltijd in bijzondere ambiance. In Pousada São Bartolomeu, Braganca en Pousada Barao de Forrester, Alijo beviel de pousada ons net iets minder. Niet veel op aan te merken, maar ook niets bijzonders. Matig ontbijt met mindere kwaliteit brood, fruit etc.
Autoverhuur: alles prima volgens afspraak.
We hebben een goede vakantie gehad, met enkele ongemakken ( portemonnee gestolen, temperaturen van 35 tot 40 graden) die volledig buiten de verantwoording van Creatief reizen vallen. Dank voor de organisatie en in de toekomst maken we graag weer gebruik van de diensten van Creatief Reizen.

Vriendelijk groeten,

 

 

 

Mw. Marjan van L. uit Weert
Beste Joke,
wij hebben een fantastische vakantie gehad in Portugal, waartoe ook de hele leuke accommodaties hebben bijgedragen. Vlucht en autoverhuur verliepen prima, hoewel we een keer terug moesten naar budgetcars in Porto toen er een autoruitje was ingeslagen om een ander auto mee te krijgen. Dit verliep op zich allemaal soepel, maar kostte ons wel 180 euro, aangezien dit niet in de verzekering zat.
Hieronder onze ervaringen in de verschillende accommodaties:
Casa dos Lagos, Braga :
Prachtig appartement, mooi in authentieke stijl gerenoveerd en ingericht, geweldig uitzicht, goede uitvalsplaats. Fijn zwembadje, wel erg koud. De (73 jarige) eigenaresse is wel heel aardig, stond erop ons ook ontbijt aan te bieden, wat op zich ons de gelegenheid gaf dat prachtige, antiek ingerichte huis te zien, maar wat ons ook veel tijd kostte: ze praatte wel erg graag en lang (in het frans).
Quinta Do Rio Dao :
Gastvrij en heel gezellige sfeer, prachtig gelegen aan de rivier, midden in het bos. Fijn zwembad, grote kamer met groot, gezellig balkon, heerlijke ontbijtjes in de zon, waarbij het ook gezellig was medegasten te ontmoeten. We hebben ook heel lekker en romantisch gegeten in het nieuwe hotel/restaurant dat Piet en Julliet zijn begonnen een stukje verderop. Leuke (goedkope) restaurantjes in het nabijgelegen stadje.
Quinta Verde :
Mooie tuin, mooi uitzicht, mooi zwembad, maar wat stijve sfeer. De kamer was klein en erg gehorig, het bed ronduit slecht. Weinig privacy. Wel ideaal om uitstapjes te maken naar Sintra en Lissabon en de kust. Ook weer heerlijk gegeten na tips van de eigenaar.
Rio Arade :
We schrokken toen we hier aankwamen, maar toen de poort open ging, kwamen we van de ene verrassing in de andere: mooi gerestaureerd pand, leuke binnen tuin met zwembad. We hadden een mooie ruime kamer met eigen groot dakterras, waarop twee ligbedden en een zitje. Ook weer prima ontbijt, aardige ontvangst ed Wel jammer dat het in het stadje af en toe enorm naar riolering stonk.
ik hoop dat je iets aan onze ervaringen hebt, wij vonden de reis weer net als eerder in Cyprus geweldig leuk in elkaar zitten. We hopen volgend jaar weer een andere leuke bestemming bij je te kunnen boeken,
groeten
Dhr & Mw N, uit Aalsmeer
Hallo Joke en Elvira,
Onze reis dit maal naar Portugal, al de 4e die we via Creatief maakten, was heerlijk! Alles liep gesmeerd. Alleen bij de autoverhuur via Que op de luchthaven van Lissabon koste het 1,5 uur voordat we de auto hadden!
Alle route beschrijvingen klopte, alleen op de google kaartjes stonden de accomodaties niet op de juiste plek. De accomodaties waren allemaal heel verschillend, maar heel leuk! 
Dank voor het samenstellen van weer een mooie reis!
Hartelijke groet, 
Gerard en Anita
Dhr. J. W. van W. en Mw. C. M, Dordrecht
Beste mevrouw Croes,We hebben een heerlijke en ontspannen vacantie gehad in Noord-Portugal: Vila Nova de Gaia en Porto.
Hotel Casa Branca hebben wij een uiterst prettig en bijzonder goed hotel gevonden; het is een uitstekende uitvalsbasis om Porto te bezoeken. U heeft helemaal gelijk, het is een unieke plek aan de Atlantische Oceaan; heerlijk om langs zee te lopen en niet te vergeten zelfs vanuit je hotelkamer te kunnen genieten van de zee. We zijn blij dat u ons dit hotel heeft aangeraden. En we hebben inderdaad erg lekker vis gegeten.
De twee reizen ( een paar jaar geleden de oostkust van Sicilie) die wij nu hebben gemaakt via Creatief Reizen, zijn ons zeer goed bevallen.
Hartelijk dank voor uw goeie zorgen en tips !
We hopen nog eens met Creatief Reizen vacantie te mogen en kunnen houden.
Hartelijke groeten,

Dhr. J.S & Mw. J. B., Midwoud

Hallo Joke,
Beide plekken waren weer erg fijn. 
Casa da Calma zo gastvrij en een heerlijk ontbijt. (Je krijgt de groeten van Nicole)
En de molen bij Setubal, Ha Mar ao Luar ,  een prachtige plek, zowel binnen als buiten en lekker vrij en toch ook een zwembad.
Graag tot een volgende keer. (wij zullen dan wat eerder boeken .........)
groeten, Jean 

 

Dhr. & Mw. S., Pijnacker

Beste Joke,
Onze reis naar Portugal noord, was heel plezierig.
Helaas was het de helft van de periode niet zulk mooi weer, maar we hebben een leuke tijd gehad.
Dank voor de organisatie. Reis en locaties waren perfect en met leuke verrassingen. Ook de autoverhuur was prima geregeld.
Zo zaten we ineens in Quinta da Timpeira   bij de "land-lady" van de locatie in Lamego als gast aan tafel. Prachtig.
Quinta de Vermil  in Ponte de Lima is een heel mooie locatie. Kortom wij zijn weer zeer content met je suggesties en vormgeving.
Twee kleine tips in de aanloopbeschrijving. Vanaf de airport staat in de beschrijving "Neem de IC1 r. Porto" Dit klopt wel als je later een goede kaart hebt gekocht, maar op de borden staat aangegeven "A28". Dus de A aanduiding helpt beter.
Voor het vinden van de locatie in Lamego staat "....in de stad moet u de N2 volgen richting Viseu. Ook dit klopt feitelijk wel, maar de borden naar Viseu geven een andere richting/weg aan. 
Beter is op te nemen Magueija als richting, dan kom je automatisch op de N2.
Groet,

Mw. A. D., Loyens & Loeff, Amsterdam

 Dag Joke en Elvira,
Veel dank voor jullie goede zorgen! De groepsreis naar Lissabon en omgeving  was zeer geslaagd. De gids was een groot succes. Het programma ook. Het bezoeken van de tuinen van Regaleira is een echte aanrader! 
Mochten jullie nog vragen hebben ter evaluatie dan kunnen jullie mij altijd bellen.
Met vriendelijke groet,

 

Dhr. P.de J. & Mw. A. van O., Gouda

Wij zijn al weer even terug maar toch nog een berichtje aan u dat we een geweldige reis hebben gehad.
Vluchten waren prima, fijne huurauto (Seat Ibiza met airco) en de quinta's/casa's verschilden nogal maar waren eigenlijk prima. Minpuntje was Quinta Rio Dao
: geen hartelijke ontvangst, geen interesse in de gasten, beetje Eco allemaal. Na de eerste schattige quinta da Timpeira   in Lamego viel dit rauw op ons dak. Maar wat een verademing bij de volgende weer aan te komen, vooral bij Rio Arade : daar voelde je echt gast en werd je ook als zodanig behandeld en zelfs aan anderen voorgesteld. Heel warm en betrokken, hoe het restaurant was/waar je heen ging (strandstoeltjes mee !) etc. Super.
In Casal Antigo
kregen we leuke tips over korte routes/gratis parkeren in Estoril om de trein naar Lissabon te nemen. Leuke restaurants werden aanbevolen en interesse wat je zoal gedaan had.
De routebeschrijvingen waren prima: naar Rio Arade is het kruispunt bij Mexilhoera veranderd in een rotonde, dus niet bij stoplicht rechtsaf maar op de rotonde. Richting Cascais/ Malveira moet de zin "aangekomen in Malveira rechtsaf "eruit want je rijdt gewoon rechtdoor richting Cabo ... en komt dan vanzelf langs de (niet meer zo) witte muur te rijden ! Maar altijd alles goed kunnen vinden.
In ieder geval kijken we blij en tevreden terug op onze reis door prachtig Portugal.

Dhr. G.L. & Mw. Y. S., Eefde

Geachte mevr. Croes,
Na onze FANTASTISCHE reis door noord Portugal, willen wij graag een aantal ervaringen met u delen. In de eerste plaats: organisatorisch klopte het allemaal perfect !! Compliment !!
Bij aankomst op vliegveld Porto: de man van Jardim autoverhuur had het heel druk, maar nam wel de tijd om ons ervan overtuigen dat we een aanvullende verzekering nodig hadden ( € 85,- en wat we niet gedaan hebben), omdat we in geval van schade eerst alles zelf zouden moeten betalen en dan maar zien of we dat ergens weer terug zouden kunnen krijgen. Dit, terwijl op de door jullie toegestuurde polis nadrukkelijk gewaarschuwd wordt om GEEN extra verzekeringen af te sluiten. Bij de auto aangekomen bleek er geen reserveband in te liggen en volgens deze meneer was dat "heel normaal". Volgens ons is dat in zeker niet normaal. Geen keus !! Verder was de auto prima.
Porto Pestana :  Prima hotel, hartstikke leuk gelegen, goede service.
Quinta da Vermil : SCHITTEREND !!!  De gastvrouw, Maria, bedrijfsleidster voor de Duitse eigenaar, was bijzonder vriendelijk , professioneel en meedenkend. Met de originele en mooie tuin, een plek om buiten ( overdekt) te bbq-en, het fantastische uitzicht, zwembad en fitnessruimte een absolute aanrader.
Quinta da Tempeira: Eveneens een juweeltje !!  Het diner 's avonds, samen met andere gasten ( uit Portugal, Israël en Spanje) aan één grote tafel, heeft ons bijzonder waardevolle contacten opgeleverd. Ik denk dat het Portugese gezin dat er samen met ons verbleef, ons nog wel een keer komt opzoeken.
Quinta do Rio Dao : Weer compleet anders en na de vorige twee, misschien een beetje kneuterig, back to basic. Maar met onze jarenlange kampeerervaring hadden we geen enkele moeite om ons razendsnel aan te passen en volop te genieten van wat er daar te genieten viel. De Nederlandse eigenaar was vriendelijk, het uitzicht vanuit onze slaapkamer en terras  over het stuwmeer fantastisch. Enige minpuntje, we hadden ons erg verheugd om in het stuwmeer te kunnen zwemmen, maar door de aanwezigheid van veel groenalg was dat niet mogelijk. Volgens de eigenaar, normaal voor de tijd van het jaar.
Casa d'Obidos :  Wederom een heel mooi huis, met prachtig uitzicht op de ommuurde stad. Allemaal wat oud, evenals de gastvrouw ( in de badkamer kon ik voor de wastafel staand, in de spiegel mijn knieën zien, maar, om me te scheren, niet mijn hoofd. Maar ook hier genoten.
Casal Antigo :  Opnieuw een aanrader. Bijzonder aardige en intelligente/ontwikkelde gastvrouw in weer een heel mooi huis. Alleen het zwembad verdient die naam niet. Als er één persoon zwemt is het bad ( 2,5 x 8 m) vol. Verder niets dan lof !!
TAP air-Portugal had op de heen- en terugreis 2 uur vertraging. Op de gehele dag van de terugreis waren er vanuit Lissabon 6 vluchten vertraagd, waarvan 4 van TAP.
U ziet, we hebben het heeeel erg naar onze zin gehad, waarvoor onze hartelijke dank.
Met vriendelijke groet!

 

 

Dhr. H.B. & Mw. R.R., Groningen 

Dag Joke,

Bedankt voor de leuke kaart die we aantroffen bij thuiskomst na onze reis naar Portugal / Madeira. Onze bevindingen zijn de volgende:

Creatief Reizen als reisorganisatie : De reis was uitstekend georganiseerd. Alles klopte. De aanvraag werd vlot, vakkundig, en in goed overleg behandeld en we hadden snel uitsluitsel over wat kon en wat niet kon. De formule van kleinschalig toerisme werd volledig waargemaakt. We zullen in de toekomst zeker opnieuw naar een dergelijk aanbod uitkijken. Aandacht voor de gast was wisselend per locatie (zie commentaar op de locaties).

Service luchtmaatschappij : Alle reizen met TAP waren prima. Prettig personeel. Goede vliegtuigen. Wat vertraging op de terugweg, maar alles binnen wat redelijk is.

Locaties: We waren verrast door de verscheidenheid aan locaties, waardoor we een heel mooi beeld van Portugal kregen. Alle complimenten.

Santa de Comba Dao : Prachtige plek. Mooie, sfeervolle omgeving. Veel mogelijkheden voor activiteiten. Prettige mensen. Een aanrader.

Marvao : Zonder meer een toplocatie, zeker met de kamer met terras die we hadden. De ligging van het geheel is sprookjesachtig en er zijn voor natuurliefhebbers prachtige mogelijkheden om van alles te genieten, vooral voor vogelaars. Prettige ontvangst, en goede service.

Evora : Verrassend om zo ook op een boerderij te verblijven. Een welkome afwisseling, ook wat betreft het zelf kunnen koken e.d. Het was mogelijk wat minder clean dan de andere locaties, maar tegelijkertijd toch ook heel plezierig. Zeer vriendelijke ontvangst en prettige mensen. Omgeving Evora biedt niet zoveel.

Lissabon, Hotel Lisboa Tejo : Heel goed 3-sterren hotel. Prima verzorging. Prettig personeel. Ligging in hartje binnenstad heel fijn, maar wel erg lawaaiig, met name 's nachts. Betere informatie over parkeermogelijkheden bij hotel gewenst.

Autoverhuur: In Portugal bij aankomst op vliegveld Lissabon was het goed geregeld. Afleveren na afloop in Lissabon was een bezoeking. Locatie van de verhuurder was niet goed op de kaart aangegeven. Verkeer in Lissabon is chaotisch, mede door eenrichtingsverkeer. Suggestie: Auto laten ophalen in P-garage bij hotel ( om de hoek!) Of anders eventueel terugbrengen naar garage van verhuurder op vliegveld.Tot slot. We hebben een fantastische vakantie gehad. Bedankt.

Dhr. D.J. van D. en Mw. E. de W., Hattem  
Hallo Creatief Reizen,
Wij zijn alweer bijna een week thuis na onze vakantie in Portugal en wij wouden nog even onze ervaringen delen. We zullen de vragen zoals jullie die stellen op het kaartje wat jullie hebben opgestuurd één voor één behandelen.
Wij zijn zeer tevreden over Creatief Reizen. De boeking was snel rond en we hebben nog goed advies gekregen over welke verblijven we het beste konden kiezen en zijn goed op de hoogte gehouden. Enig minpuntje is dat de route beschrijving/adressen van de verblijven niet altijd even duidelijk waren.
- De service van de luchtvaartmaatschappij:
Hier zijn we iets minder over te spreken. Het online inchecken van TAP werkt niet erg handig. Je zou 24 uur van te voren moeten kunnen inchecken, dit was op de heenreis ongeveer pas 23 uur van te voren mogelijk en op de terugreis werkte het systeem zelfs helemaal niet. Tevens moet je eerst inchecken en dan weer terug naar het begin om je stoel te kunnen kiezen. Het zou logischer zijn om tijdens het inchecken meteen een stoel te kunnen selecteren. Welke e ticket nummers voor welke vlucht waren bedoelt was ook niet duidelijk, dit was een kwestie van allemaal uitproberen. Op de terugweg zijn onze koffers zoekgeraakt. Er was iets mis gegaan met de koffers van iedereen die vanaf Porto via Lissabon naar Amsterdam vloog. We hadden ze al wel met 2 dagen weer terug, maar het spreekt voor zich dat dit toch erg vervelend was.
1) Rio Arade
Wij zaten niet in Rio Arade zelf aangezien dat vol zat, maar in een appartement in Boca Rio. Dit was een zeer luxueus appartement en dit was dik voor mekaar. Er was wel wat onduidelijkheid met betrekking tot ons ontbijt. Wij dachten dat we daarvoor bij het hotel van Boca Rio moesten zijn. Na wat heen en weer bellen met de eigenaar/onderhouder? John O Neill is het nog goedgekomen en hij heeft het ontbijt voor de resterende 2 dagen in het hotel voor ons betaald. De eerste 2 dagen heeft het hotel niet in rekening gebracht, dit heeft echter meer te maken met de chaotische boekhouding van het hotel dan dat dit een royaal gift was. Uiteindelijk is alles dus goed gekomen en hebben we heerlijk ontbeten en een fantastisch appartement gehad.
2) Casal Antigo (Cascais)
Goed verblijf gehad hier. Erg aardige gastvrouw die ons nog wat tips heeft gegeven over de leuke dingen in de omgeving. Ze sprak goed engels wat voor ons een pre is. Ontbijt was netjes verzorgd en we hebben het hier goed naar ons zin gehad.
3) Quinta Sao Lourenco (Anadia)
Erg mooi groot landhuis met mooie kamers en een zeer sfeervolle tuin. Alles was hier goed verzorgd. Mooie gedeelde woonkamer. De gastvrouw sprak ook hier goed engels en konden we overal naar vragen.
4) Casa dos Lagos (Braga)
Het huis is prachtig gelegen en het balkon heeft een schitterend uitzicht over de stad. De kamer was ook wel goed, hoewel een klein beetje ouderwets. We hebben hier wel wat probleempjes gehad met de gastvrouw. Zij stond erop dat we elke keer als we de deur uitgingen wij aangaven wanneer wij weer terug waren en ze wou zelf altijd de deur op slot doen. Wij hadden ook geen sleutel gekregen dus konden wij ook niet zomaar naar binnen zonder eerst weer aan te bellen. Bij alle andere verblijven hadden zij gewoon onze eigen sleutel en konden we gaan en staan waar we wouden. Toen wij uit het nationale park terug kwamen en ons even wouden douchen voor het eten was zij ook niet thuis (ze reageerde in ieder geval niet op de bel). Ze zou iets meer vertrouwen in haar gasten moeten hebben en hun gewoon een eigen sleutel voor de voordeur moeten geven. De gastvrouw zelf kwam ook net iets te ‘bemoederend’over met net iets teveel interesse.
Over het algemeen hebben wij een fantastische vakantie gehad en voor een volgende vakantie zullen wij ook zeker jullie website weer in de gaten houden. Bedankt en vriendelijke groeten,

 

 

 

 

 

 

Dhr. A.H.& Mw. D.V., Vlaardingen
Afgelopen zaterdag zijn wij terug gekomen van onze vakantie in Portugal. 
Het was een heerlijke vakantie.
* Hotel Casa Branca in Porto was gastvrij, de kamer was goed, het uitzicht fantastisch.
* Quinta do Rio Dao (Santa Comba Dao) was heerlijk, rustgevend en goed verzorgd. De favoriet van Dianne.
* Quinta Verde in Sintra was in eerste instantie moeilijk te vinden, maar uitstekend verzorgd en zeer gastvrij (met een volledige uitleg van alle activiteiten in de omgeving bij aanvang).
* Rio Arade in Mexilhoeira de Carregacao is een prachtige accommodatie met een zeer vriendelijke en behulpzame eigenaar, een echte aanrader.
Bedankt voor de heerlijke vakantie.
Met vriendelijke groet,
 

Creatief Reizen
2017