Portugal: vluchten, klimaat & autohuur

Vluchten

Wij kunnen vluchten voor u boeken bij alle luchtvaartmaatschappijen. De vluchten kunnen bij sommige luchtvaartmaatschappijen geboekt worden voor ons contracttarief. De voorwaarden zijn dan gunstig: wijzigingen blijven tot een bepaalde tijd voor vertrek mogelijk. Wij kunnen ook vluchten voor u boeken tegen strenge voorwaarden. Meestal zijn deze tarieven dan lager. Wij kunnen ook bij de zogenaamde “low-cost” luchtvaartmaatschappijen vluchten voor u boeken. Deze vluchten moeten onmiddellijk met een creditcard betaald worden. Al deze tickets kunnen niet of alleen tegen betaling gewijzigd worden. Deze tickets boeken wij alleen na ontvangst van een door de klant  ingevuld ticketvoorwaardenformulier. U vindt dit formulier en ons boekingsformulier onder het knopje “downloads”.

Creatief Reizen werkt samen met de Portugese Nationale luchtvaartmaatschappij TAP Portugal. TAP Portugal vliegt dagelijks naar Lissabon, Faro en Oporto met een comfortabele lijndienstverbinding met vaststaande vertrek- en aankomsttijden. Naar Lissabon en Oporto wordt direct gevlogen, naar Faro met een tussenstop in Lissabon.

 

Transavia vliegt direct elke dag vanaf Amsterdam naar Faro. Vanaf Rotterdam/Den Haag en Eindhoven wordt ook dagelijks naar Faro gevlogen. Vanaf Groningen op vrijdag en maandag.

Naar Lissabon wordt dagelijks gevlogen vanaf Amsterdam. Vanaf Eindhoven vliegt Transavia naar Lissabon, t/m maart op maandag en vrijdag. Vanaf 1 april op alle dagen behalve dinsdag en vanaf 28 april dagelijks.

Transavia vliegt naar Oporto op alle dagen behalve zaterdag. 

 

Ryan Air vliegt van Eindhoven naar Porto op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Naar Faro op zondag, maandag, woensdag,  donderdag en vrijdag.

 

Indien u een prijsberekening maakt via ons maatwerk offerteformulier dan is deze prijs gebaseerd op een gemiddelde ticketprijs. Bij de "low-cost" maatschappijen zoals Transavia variŽren de ticketprijzen sterk. Bij vroeg boeken heeft u de laagste prijs en deze wordt hoger naarmate er meer belangstelling is voor een bepaalde vlucht. Wij kunnen de door u berekende prijs daarom NIET garanderen. 

 

Voordat de boeking definitief is informeren wij u altijd over de actuele prijs!! 

Bij Transavia kunnen we een optie van 4 dagen nemen op de tickets zodat de prijs niet wijzigt gedurende het boekingsproces. Dit is niet mogelijk als u binnen 18 dagen voor vertrek boekt. 

 

       

Klimaat

Het klimaat is in de Algarve duidelijk anders dan in midden en noord Portugal. Noord Portugal heeft meer regen te verduren, vooral in de winter. De Algarve heeft meer zonuren dan de landen rond de Middellandse Zee en is daardoor een uitstekende bestemming voor het gehele jaar.

 

Streek

Noord (Porto)

 

 

 

Midden (Lissabon)

 

 

 

Zuid (Algarve)

 

 

 

Maand

Jan

Apr

Juli

Okt

Jan

Apr

Juli

Okt

Jan

Apr

Juli

Okt

Max. temp

11,5

18,5

27,5

20,5

14

19,5

27,5

22,5

15,5

19,5

28

22,5

Min. temp

4

8

15

10

8

11,5

17

14

9

12,5

19,5

15,5

Zonne-uren

3

6

8,5

5

5

9

12,5

7,5

5,5

9

12,5

7,5

Neerslag in mm

113

77

20

109

95

47,5

0

65

70

31

1

51

 

Autohuur

Wij werken met Auto Europe en maken graag een offerte op maat voor u.

U kunt ook zelf de prijs van een auto berekenen of uw auto boeken via de link hieronder:

 

U dient te beschikken over een credit card om een auto te kunnen huren!