Activiteiten en bezienswaardigheden op SiciliŽ

 

Bezienswaardigheden: Er zijn een aantal bezienswaardigheden op SiciliŽ die een bezoek meer dan waard zijn: 

Griekse tempels in Agrigento, Segesta en Selinunte;

Griekse theaters in Taormina en Syracusa;

Villa Romana di Casale in Piazza Armerina, 34 km ten zuiden van Enna (Romeinse villa's met mozaÔeken); 

Catacomben in Syracusa en Palermo;

Erice: een bergdorp in de buurt van Trapani;

De baroksteden Ragusa, Noto en Modica;

Tyndaris, een oude Griekse nederzetting;

Mozia, een klein museum eiland bij Marsala;

 

Bezoek aan Eolische eilanden: Lipari is het meest interessante eiland van de Eolische eilanden, het eiland bestaat in zijn geheel uit zwarte lavasteen.  U kunt hier genieten van het strand of een bezoek brengen aan het 'Eoliano Museum'. Vanuit o.a. Milazzo vertrekken dagelijks ferries. Op de volgende website vindt u informatie over de ferry en de prijzen: www.usticalines.it/index.php?lingua=E.

 

Duiken: Op SiciliŽ kunt u fantastisch duiken. Zowel voor beginners als voor ervaren duikers. In Taormina, Cefalý, Acitrezza en Messina zijn duikscholen waar u duikbrevetten kunt behalen. Een prachtige plek om te duiken is bij het eiland Ustica. Op het eiland bevindt zich een duikcentrum die duiklessen in kleine groepjes aanbiedt. Het centrum is geopend van mei tot en met begin augustus. Meer informatie: www.altamareaustica.it.

 

Etna: Als u op SiciliŽ bent, mag een bezoek aan de Etna natuurlijk niet ontbreken. Er worden verschillende excursies aangeboden, van een halve of een hele dag. Meer informatie en prijzen vindt u op: www.volcanotrek.com.

 

Evenementen: Er worden jaarlijks diverse evenementen en festivals op SiciliŽ georganiseerd. Op de volgende website worden de evenementen verdeeld in verschillende thema's zoals sport, muziek, festivals en familie met kinderen:

www.whatsonwhen.com/sisp/index.htm?fx=events.location&loc_id=147656.

 

Golf: Er zijn twee golfbanen in SiciliŽ, ťťn in Cefalu en ťťn in Castiglione di Sicilia. Meer informatie vindt u op: www.golfreiswijzer.nl/nl/streek/293/sicilie/. 

 

Gastronomie: Er zijn verschillende gerechten en dranken die u niet mag missen als u op SiciliŽ bent:

Pasta con le sarde (sardines);

Baccala allo sfincione (gedroogde kabeljauw met tomatensaus);

La trippa con le melanzane (pens met aubergines);

La caponata di melanzane (vegetarisch gerecht met aubergines, selderij en olijven);

Pane con la milza (brood met lever of milt);

Dessert, gela di mellone (watermeloen pudding);

Cassata Siciliana, een zoet nagerecht;

 

Markt: De Vucciria markt in Palermo is vanwege de sfeer en het assortiment een aanrader. Er worden o.a. verschillende soorten vis, fruit en groenten verkocht. De markt bevindt zich tussen Via Roma en de haven.

 

Musea: SiciliŽ heeft een aantal musea die voor de liefhebber aan te raden zijn. Op de volgende website staat een opsomming van de diverse musea: www.sicilyguide.com/sights/museums.htm. 

 

Wandelen: Op SiciliŽ kunt u mooie wandelingen maken. De mooiste wandelingen vindt u in het boek ’Landscapes of Sicily’ in de Sunflower reeks. In dit Engelstalige boek zijn 41 wandelingen uitvoerig beschreven. ISBN: 1-85691-363-8.

 

U kunt de informatie hier downloaden als *pdf.